Αγγέλα Δουλγεράκη

Συνεργασία κατά της διαδικτυακής αποπλάνησης παιδιών – εφήβων

Στις 15 Ιουνίου, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ένωσε τις δυνάμεις του και επίσημα με την AMBER Alert Europe. Συνεργασία που στόχο έχει να ενημερώσει και προστατέψει παιδιά και εφήβους από τη διαδικτυακή αποπλάνηση, όπως η υπεύθυνη τύπου του Ελληνικού Κέντρου Μαριέβα Καρκανάκη λέει στο Ράδιο 98.4.

Το μέγεθος του προβλήματος άλλωστε δείχνουν και τα στοιχεία έρευνας μεταξύ 13.000 μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που δείχνουν ότι το 18% αυτών έχει συναντηθεί με κάποιο άγνωστο που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωση του μάλιστα το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία αυτή έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχημένη καμπάνια πρόληψης #DontBeAnEasyCatch στην οποία συμμετείχαν από κοινού και είχε ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών και ειδικότερα των εφήβων, σχετικά με την διαδικτυακή αποπλάνηση.

Η ευαισθητοποίηση για τη διαδικτυακή αποπλάνηση εξακολουθεί να απουσιάζει. Η ενημέρωση συνήθως εστιάζει στους κινδύνους του πραγματικού κόσμου, ενώ τα παιδιά θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να διατρέχουν κίνδυνο και από την ασφάλεια του σπιτιού τους όταν συμμετέχουν σε διαδικτυακές δραστηριότητες. Επιπλέον, δεν διαθέτουν όλα τα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να μείνουν ασφαλή στο διαδίκτυο.

Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας να δημιουργηθούν ισχυρές συμμαχίες με οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα», λέει ο Frank Hoen, Πρόεδρος και Ιδρυτής της AMBER Alert Europe.
Η AMBER Alert Europe είναι ένας οργανισμός που συμβάλει δυναμικά στη διάσωση αγνοούμενων παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, συνδέοντας εκπροσώπους επιβολής του νόμου με άλλους εμπειρογνώμονες και με το ευρύ κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η AMBER Alert Europe πιστεύει ότι κάθε εξαφάνιση παιδιού είναι υψίστης σημασίας και στοχεύει στο να εκλείψει το φαινόμενο αυτό στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια