Αγγέλα Δουλγεράκη

Προσπάθεια να πλησιάσουν τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας

«Η άλλη πλευρά της ιστορίας: Οι Δράστες σε διαδικασία Αλλαγής» (OOSPC) είναι το νέο έργο που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, που σκοπό έχει να αποτρέψει την περαιτέρω ενδοοικογενειακή βία και να αλλάξει τα βίαια πρότυπα συμπεριφοράς των θυτών, όπως η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαίρη Παχιαδάκη, λέει στο Ράδιο 98.4.

Στόχος είναι να εκπαιδευτούν οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής, οι οποίοι θα διδάξουν στους δράστες ενδοοικογενειακής βίας πως να υιοθετήσουν μη βίαιη συμπεριφορά στις διαπροσωπικές σχέσεις και να κατανοήσουν τον αντίκτυπο της ενδοοικογενειακής βίας σε αυτούς, την οικογένεια και την κοινότητά τους.

 Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου είναι:

  1. Βελτιωμένη ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη των προγραμμάτων θυτών ως σημαντικό στοιχείο μιας ολοκληρωμένης / περιεκτικής προσέγγισης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
  2. Αυξημένη γνώση και κατανόηση των επαγγελματιών πρώτης γραμμής σχετικά με τη δυναμική πίσω από την ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση και τις τυπικές πεποιθήσεις, αξίες και τακτική των δραστών.
  3. Ενισχυμένη συνεργασία πολλών οργανισμών στο πεδίο δράσης του έργου.

Θα δημιουργηθούν κατάλληλα εργαλεία και θα υλοποιηθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη καταχρηστικών πρακτικών και θα παροτρύνουν το κοινό και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ενωθούν ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία .

 Το έργο ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2020 και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία φορέων από την Κύπρο Ιταλία, Ρουμανία Ηνωμένο Βασίλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια