Δημόσια Υγεία και Τουρισμός τα ζητούμενα για τη Χερσόνησο

Απόψεις
Δημόσια Υγεία και Τουρισμός τα ζητούμενα για τη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επαναλειτουργία της τουριστικής αγοράς με πρωτόκολλα και μέτρα στο πλαίσιο διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας, αλλά και το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέχρι και τον Οκτώβρη, απασχολούν Δήμο, φορείς και επιχειρηματίες στη Χερσόνησο που συναντήθηκαν για άλλη μία φορά στην προσπάθεια παράλληλα διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας.

 «Covid 19 - η επόμενη μέρα, οι επιπτώσεις στην οικονομία του Δήμου και η επανεκκίνηση της αγοράς, οι προοπτικές, μέτρα προφύλαξης, πρωτόκολλα, υποχρεώσεις, οδηγίες για την ασφαλή διαχείριση της καθημερινότητας» συνολικά τα θέματα που απασχόλησαν, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει μία διευρυμένη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

 Το διάχυτο κλίμα αβεβαιότητας των ημερών, καθώς υπάρχουν προοπτικές για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, αλλά τα μηνύματα είναι αντικρουόμενα εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που συνεχίζει να προκαλεί ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις παγκοσμίως - εύλογα και στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τουριστικό τομέα - αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, όπως σημειώνει η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κωνσταντίνος Αναστασάκης στο Ράδιο 98.4.

 Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών του τουρισμού ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους και την έκδηλη ανησυχία τους για την επάρκεια των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την οικονομική τους υποστήριξη από τη δημοτική αρχή και το κράτος. Δήλωσαν πάντως αποφασισμένοι να τηρήσουν «με ευλάβεια» τις τρέχουσες οδηγίες και εμφανίστηκαν απόλυτα συνειδητοποιημένοι, με υψηλό συναίσθημα ευθύνης για την αναγκαιότητα ανοίγματος φέτος της αγοράς για ένα καλύτερο μέλλον την επόμενη χρονιά, αλλά και μακροπρόθεσμα.

 Τέλος, μετρώντας αντίστροφα για την πλήρη επαναλειτουργία τουριστικών δομών και της ταξιδιωτικής κίνησης, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη άμεσου και διευρυμένου συντονισμού μεταξύ των φορέων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς η κατάσταση λόγω της μεταδοτικότητας του ιού παραμένει επισφαλής. «Η ενότητα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

 Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος και οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι, κκ Κυριάκος Κώτσογλου και Ζαχαρίας Δοξαστάκης συμφώνησαν ότι η απεμπλοκή της οικονομίας της Κρήτης από τη μονοκαλλιέργεια του μαζικού τουρισμού είναι μονόδρομος για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την αειφορία, έστω μακροπρόθεσμα. Επίσης, συμφώνησαν ότι πρέπει από κοινού να κινηθούν θεσμικά για την άμεση στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη χαμηλότοκη δανειοδότηση των επιχειρηματιών από τις τράπεζες, όπως και ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση προκειμένου να τελεσφορήσουν όποιες άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις κριθούν απαραίτητες για τη στήριξη των επιχειρήσεων, καθώς με τα δεδομένα όπως φαίνεται να διαμορφώνονται αναμένεται ένας δύσκολος χειμώνας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News