Αγγέλα Δουλγεράκη

Τουρισμός: «Ανοίγει το 50 - 60% των ξενοδοχειακών μονάδων»

Μ. Βαμιεδάκης: «Αισιοδοξώ για το καλοκαίρι του 2021»

«Περιμένουμε το κράτος να λειτουργήσει αναπτυξιακά στο χώρο του τουρισμού. Ο τροχός το 2020 γυρίζει αργά. Τα βλέμματα μας είναι στραμμένα στο 2021 για την επιστροφή στα γνωστά Ελληνικά Καλοκαίρια» λέει στο Ράδιο 98.4 ο τουριστικός επιχειρηματίας Μιχάλης Βαμιεδάκης, καθώς η ανησυχία εντείνεται, με τις ασάφειες και  τις στρεβλώσεις, των μέτρων που εξαγγέλλονται.

«Θα απογοητευτούν φοβάμαι, όλοι όσοι περίμεναν πως ένα δίμηνο ενδεχόμενα θα τους αποζημίωνε. Ο Ιούλιος θα είναι ανιχνευτικός για εμάς και τους επισκέπτες. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβρης, μήνες επίσκεψης των μεγαλύτερων σε ηλικία στον τόπο μας δεν πρόκειται να φέρει τα αναμενόμενα καθώς είναι εκείνοι που ακυρώνουν τις διακοπές τους προς το παρόν» επισημαίνει.

Εκτιμά ότι ένα 50 – 60% των ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης θα ανοίξει τελικά την τρέχουσα περίοδο, με το σκηνικό να ξεκαθαρίζει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, καθώς είναι αρκετοί είναι εκείνοι που μετρούν τα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης υπό τις παρούσες συνθήκες.

Αναφορικά με τις επιστροφές χρημάτων στις ακυρώσεις πακέτων ή την επίδοση voucher τουρισμού, το αποκαλεί «αίολο κατασκεύασμα της Ελληνικής Κυβέρνησης» και προτείνει τον συμψηφισμό των χρημάτων για την επόμενη τουριστική περίοδο ως την καλύτερη λύση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια