Αγγέλα Δουλγεράκη

Α. Μητρόπουλος: Συκοφάντησαν τους συνταξιούχους για να κόψουν τις συντάξεις τους

Τη χαμηλότερη μέση κύρια σύνταξη έχει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες τις ΟΝΕ

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο 2020, που ξεκίνησε πάλι να εκδίδει τις Εκθέσεις του, με τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου και Επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξη Μητρόπουλο, να μιλά στο Ράδιο 98.4 για προσπάθεια κατασυκοφάντησης των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να μειώσουν τις συντάξεις.

 «Τα ευρήματα του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» που δημοσιεύθηκαν χθες για τον Μάρτιο του 2020 διαψεύδουν οικτρά και καταρρίπτουν το πάγιο επιχείρημά τους για τη θέσπιση σκληρών παρεμβάσεων στις αλυσιδωτές περικοπές όλων των συνταξιοδοτικών παροχών» αναφέρει και συνεχίζει:  «Ταυτόχρονα αποτελούν και αποστομωτική απάντηση στους δανειστές και τους Έλληνες μνημονιακούς πολιτικούς και επιστήμονες, που ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να επιλέγουν δήθεν τη συνταξιοδότησή τους σε πολύ νεαρή ηλικία».

 Όπως δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ»:
• Συντάξεις κάτω από 700 ευρώ λαμβάνουν 1.124.905 συνταξιούχοι.
• Το 94,8% των συνταξιούχων (2.368.696) είναι άνω των 55 ετών.
• Το 5,2% (132.966) είναι κάτω των 55 ετών.
• Η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 724,47 ευρώ και είναι η χαμηλότερη σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΟΝΕ.
• Η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 172,38 ευρώ.
• Το μέσο μέρισμα ανέρχεται στα 98,61 ευρώ.
• Συντάξεις κάτω των 500 ευρώ λαμβάνουν 616.231 συνταξιούχοι.

Στις αναφορές του κου Μητρόπουλου και η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων καθώς οι μειωμένες εισφορές ενέχουν μεγάλους κινδύνους. Ευχή του η Κυβέρνηση να μην επιλέξει το δρόμο της μείωσης μισθών για την κάλυψη αυτών των ελλειμμάτων.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια