Τ. Κουρουπάκης: Ευθύνη όλων μας η πρόληψη των πυρκαγιών

Απόψεις
Τ. Κουρουπάκης: Ευθύνη όλων μας η πρόληψη των πυρκαγιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Τάσου Κουρουπάκη για την νέα Αντιπυρική περίοδο στην Κρήτη.

Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, να μη δίνουμε «τροφή» σε ενδεχόμενη πυρκαγιά και να βοηθήσουμε με συνεργατικότητα το έργο των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και κυρίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Καλεί τους πολίτες να φροντίζουν για το σχολαστικό καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, από τα ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διάδοσης της πυρκαγιάς.

Αναφορικά με τον καθαρισμό των δρόμων από κλαδιά δέντρων όπως και τα πρανή, επισημαίνει: «Επιβάλλεται να είμαστε συνεργάσιμοι στο συγκεκριμένο θέμα και να προχωρήσουμε άμεσα στο καθαρισμό και τη συντήρηση της καθαρότητας τους. Είναι αδιανόητο κάποιοι συμπολίτες μας, ενώ το γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποια κλαδιά - και κάποιοι στύλοι που έχουν τοποθετηθεί συνειδητά από ορισμένους – που ενοχλούν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, ειδικά τα μεγάλου μεγέθους, να πράττουν αμερόληπτα. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές, πως δυστυχώς βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Όμως σε μια δύσκολη κατάσταση, όταν δε θα μπορεί να περάσει το πυροσβεστικό όχημα, καταλαβαίνετε ότι θα το βρούμε το πρόβλημα μπροστά μας, με πολλαπλάσιο μέγεθος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News