Αντιπυρική περίοδος: Στόχος λιγότερες φωτιές και καμένες εκτάσεις - Το επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής στην Κρήτη

Κρήτη
Αντιπυρική περίοδος: Στόχος λιγότερες φωτιές και καμένες εκτάσεις - Το επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συστάσεις του Περιφερειακού Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Κρήτης, Δημοσθένη Μπουντουράκη

Ατομική και συλλογική ευθύνη ουσιαστικά η προστασία της ζωής μας, των περιουσιών και του περιβάλλοντος από φωτιά κατά την αντιπυρική περίοδο, με τον Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος Δημοσθένη Μπουντουράκη να λέει στο Ράδιο 98.4 πως από την δική τους πλευρά: Υπηρεσία και ΟΤΑ επιχειρούν προς την κατεύθυνση αυτή.

 Προτρέπει όλους μας να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα, παρατηρητικοί  και να ενημερώνουμε την Πυροσβεστική για την όποια εστία, όσο μικρή κι αν είναι, ώστε να αποφεύγονται τα χειρότερα κι επαναλαμβάνει τις απαγορεύσεις ανάμματος φωτιάς κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου.

Όπως αναφέρει, ο σχεδιασμός έχει επικαιροποιηθεί κι ο στόχος είναι λιγότερες φωτιές και καταστροφές.  Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα κι ανάλογα με το «Δίκτυ Επικινδυνότητας» που εκδίδει καθημερινά η ΓΓΠΠ ορίζονται και τα κλιμάκια που θα περιπολούν σε όλο το νησί.

Επιχειρησιακά, αναφέρει ο Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος η Πυροσβεστική διαθέτει 21 μάχιμες υπηρεσίες, 2 εθελοντικά κλιμάκια, δημιουργούνται ακόμα 4, ενώ στο χρόνο που θα οριστεί η Κρήτη θα ενισχυθεί με δύο εναέρια μέσα σε Ηράκλειο και Χανιά. Αναφορικά με τους εποχικούς Πυροσβέστες η Κρήτη θα ενισχυθεί με 50 άτομα.

Τέλος αναφέρει ότι κλιμάκια της Υπηρεσίας έχουν επωμιστεί το βάρος ελέγχου μέτρων, μέσων, όπως και των μέτρων που λαμβάνουν από την πλευρά τους οι Δήμοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News