Α. Παπαδάκης: Ας γίνουμε λίγο αντικοινωνικοί για την προστασία μας

Απόψεις
Α. Παπαδάκης: Ας γίνουμε λίγο αντικοινωνικοί για την προστασία μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανένα από τα τρία ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού που εξετάστηκαν στην Κρήτη δε βρέθηκε θετικό.

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα εμφανίστηκε χθες το πρωί στο Ρέθυμνο, με φοιτητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και καταγωγή από την Πάτρα, που μετείχε στο γκρουπ των ταξιδιωτών στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Επίσης χθες το απόγευμα, δύο άτομα στο Ηράκλειο υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις για κορωνοϊό, καθώς εκδήλωσαν συμπτώματα, με τα αποτελέσματα ωστόσο να είναι αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι με συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύεται στα Χανιά μια γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Στα 31 τα κρούσματα συνολικά στη χώρα.

Τα 21 συνταξιδιώτες του 66χρονου άνδρα από την Αμαλιάδα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Πάτρα.

Βέβαιη και αναμενόμενη θεωρούν οι ειδικοί την επιδημική έξαρση της νόσου Covid-19 στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες, όπως είπε  ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου για το θέμα του κορωνοϊού  Σωτήρης Τσιόδρας.

«Στη λήψη των ατομικών μέτρων υγιεινής του καθενός από εμάς, την αποφυγή επισκέψεων και πραγματοποίησης εκδρομών σε χώρες και περιοχές όπου καταγράφονται κρούσματα, παράλληλα με το σεβασμό της ζωή μας και της ζωής των άλλων» αναφέρεται μιλώντας στον 98.4 ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγιεινής Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης.

Αύριο Σάββατο θα υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το τι θα γίνει με την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

Κάθετα αντίθετος στην λογική απαγόρευσης προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στην Κρήτη εμφανίστηκε ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, μετά την προσωπική άποψη που εξέφρασε ο Γιατρός Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Μανόλης Λουμπούνης.

Σήμερα στις Βρυξέλλες συγκαλείται για το θέμα έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News