Το τροχαίο δεν μας αφορά!

Απόψεις
Το τροχαίο δεν μας αφορά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δεν καταλαβαίνεις; 

Μοιάζει να είναι «ακατανόητο» αυτό που σημειώνει ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα με τη μη συμμετοχή της χώρας μας στην 3η Παγκόσμια Διυπουργική  Συνδιάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια, που διεξάγεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, όταν οι άνθρωποι που χάνονται στους Ελληνικούς δρόμους είναι δεκάδες, όπως δεκάδες είναι και οι τραυματίες που δίνουν μάχη για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Κι όμως εμείς, παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου, ότι θα είμαστε εκεί με την ελπίδα να μάθουμε πως αντιμετωπίζετε δραστικά ένα τροχαίο αρνηθήκαμε για άλλη μία φορά να πάρουμε μέρος σε μία πρωτοβουλία ενδεχόμενα καλή για την αποτροπή των παραπάνω. 

 «Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που αρνείται συστηματικά να συμμετάσχει σ αυτήν την πρωτοβουλία παγκόσμιου συντονισμού και ανταλλαγής εμπειριών και προτάσεων που ξεκίνησε το 2011 στη Μόσχα, συνεχίστηκε το 2015 στη Μπραζίλια και φιλοξενείται τώρα από τη Σουηδία, τη χώρα που απέδειξε πρώτη ότι ο δραστικός περιορισμός των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους είναι στόχος απόλυτα εφικτός» σημειώνει.

1.700 είναι οι εκπρόσωποι των φορέων από 140 χώρες που επιχειρούν για άλλη μία φορά να προσεγγίσουν το θέμα, θέτοντας παράλληλα τους στόχους της επόμενης δεκαετίας.

 «Πρέπει να ψάξεις πολύ για να εντοπίσεις χώρα που να μην έστειλε εκπρόσωπο της σε καμιά από τις τρεις συναντήσεις.

Η συστηματική αυτή αποχή είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος του ελληνικού κράτους για την οδική ασφάλεια. Ο τεράστιος αριθμός νεκρών και σοβαρά τραυματισμένων στους ελληνικούς δρόμους επί δεκαετίες δεν αποτελεί παράγοντα ικανό να κινητοποιήσει τους εκ θέσεως αρμόδιους να συμμετάσχουν σε μια τόσο σημαντική διαδικασία ούτε να στείλουν ένα κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων.

Είναι προσβλητικό για τα θύματα και προκλητικό για όλους τους πολίτες της, μια χώρα που για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου στέλνει κάθε τόσο κορυφαίο υπουργό στην Ελβετία να συναντηθεί με τις ποδοσφαιρικές αρχές, να μη στέλνει έναν εκπρόσωπο της στην Παγκόσμια Διυπουργική Διάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια» επισημαίνει.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα εκπροσωπείται στην συνάντηση της Στοκχόλμης από την κ. Καίτη Μακρή, μέλος του Δ. Συμβουλίου του συλλόγου από την Αλεξανδρούπολη.

Το τροχαίο δεν μας αφορά, τι δεν καταλαβαίνεις;

Οι νεκροί είναι αριθμοί. Οι τραυματίες επίσης το ίδιο. Ίσως, το κόστος της αποκατάστασης να μας προβληματίζει λίγο. Οι δρόμοι είναι μια χαρά. Με ότι έχουμε θα πορευτούμε.

Το τροχαίο δεν μας αφορά, τι δεν καταλαβαίνεις;

Οι γραφικοί μιλούν ακόμα για παιδεία, εκπαίδευση, σχολεία, οδική ασφάλεια. Οι υπόλοιποι φροντίζουμε να δείχνουμε στους δρόμους, αδυναμίες, επιθετικότητα, άρνηση υιοθέτησης κανόνων, ασέβεια στην ανθρώπινη ζωή.

Το τροχαίο δεν μας αφορά, τι δεν καταλαβαίνεις;

Ότι είμαστε όλοι μας εν δυνάμει θύματα τροχαίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News