Πιλοτική χρήση drone στα τροχαία

Απόψεις
Πιλοτική χρήση drone στα τροχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δύο drone που πιλοτικά θα δραστηριοποιηθούν στα Χανιά, ενισχύεται η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της διερεύνησης πρόκλησης τροχαίων.

Τα drone Δωρεά του πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής κι Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων, προς το τμήμα τροχαίας Χανίων και το τμήμα τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων, εγκρίθηκαν από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είπε στον 98.4 ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Πολέντας.

Η προσπάθεια  επικεντρώνεται στην κατεύθυνση περισυλλογής όλων των στοιχείων γύρω από ένα τροχαίο για την ακριβή διερεύνηση του όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Η  μέχρι  τώρα  σύνταξη  του πρόχειρου  σκαριφήματος  κάθε  τροχαίου,  με τις όποιες ατέλειες ή όχι που  μπορούσε  να έχει , κατά την εκτίμηση μας  θα αντικατασταθεί  από το   υλικό  που θα καταγράφει  το drone και το οποίο   θα συμβάλει ουσιαστικά στην   απόδοση της δικαιοσύνης.  Ευχαριστούμε   τον Αρχηγό  της Ελληνικής  Αστυνομίας  Αντιστράτηγο   Μιχάλη Καραμαλάκη , που στήριζε  και στηρίζει  με ευρύτητα  πνεύματος πρωτοποριακές  Δράσεις -Σκέψεις και  ιδέες   για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με την οδική ασφάλεια» επισημαίνει ο Χρήστος Πολέντας.

Επαναφέρει παράλληλα με επιστολή του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας την πρόταση της μετακίνησης των ιατροδικαστών με έξοδα του Δημοσίου για την εξέταση των θυμάτων τροχαίων, καθώς σήμερα συμβαίνει το αντίθετο με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες των θυμάτων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News