Αγγέλα Δουλγεράκη

Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών μέσω της 7ης Τέχνης

Αφορούν τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα πραγματοποιηθούν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Οι ταινίες παρουσιάστηκαν και βραβεύτηκαν στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ολυμπίας.

«Διανύοντας την τρίτη δεκαετία ζωής του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Διεθνή & Ευρωπαϊκή Συνάντηση Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio στηρίζουν και στηρίζονται σταθερά από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά», αναφέρει στον 98.4 η Ευαγγελία Θέμελη Πρόεδρος των Κριτικών Επιτροπών.
«Φέτος παράλληλα με το ταξίδι των βραβευμένων ταινιών της φετινής διοργάνωσης έχουμε την χαρά να προσκαλέσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης να συμμετέχει δωρεάν σε δύο σεμινάρια επιμόρφωσης. Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Ρέθυμνο και την Κυριακή 9 του μήνα στο Ηράκλειο στις 11 το πρωί.

Το Νεανικό Πλάνο, ο φορέας διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ολυμπίας με σχεδόν 30 χρόνια δράσης στον τομέα του κινηματογράφου για παιδιά και νέους και της κινηματογραφικής εκπαίδευσης, έχει ως κεντρικό του στόχο να καταστεί η θέαση του κινηματογραφικού έργου από τους μαθητές μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία με σαφείς εκπαιδευτικές διαστάσεις» επισημαίνει.
 «Στην κατεύθυνση αυτή, για κάθε ταινία της Ταινιοθήκης του Νεανικού Πλάνου δημιουργούνται Παιδαγωγικοί Φάκελοι/Οδηγοί Μελέτης, μέσα από τους οποίους επιχειρείται η ενδελεχής προσέγγιση των έργων σε όλα τα επίπεδα (αισθητικό, τεχνικό, κοινωνιολογικό, ανθρωπολογικό κτλ.).
Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης θα προβληθεί η βραβευμένη με περισσότερα από 50 διεθνή βραβεία ταινία "Supa Modo" του Likarion Wainaina (Κένυα - Γερμανία, 2018, 74΄) και θα ακολουθήσει παρουσίαση του Διαδικτυακού Οδηγού Μελέτης της ταινίας.

Τόσο η ταινία όσο και ο Διαδικτυακός Οδηγός Μελέτης έχουν την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής» προσθέτει.
Τέλος επισημαίνει ότι: «Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα : 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-j86O724AtvllNSTyfMl8EnelRUbBRkU01xwa7p6j-V4Y_Q/viewform

 Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Φεστιβάλ Ολυμπίας: Παιδικό σινεμά παντού», που είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η εκδήλωση στο Ρέθυμνο εντάσσεται στις δράσεις του Πιλοτικού Προγράμματος Επιμόρφωσης για την Παιδαγωγική Freinet.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται για τις πρωινές εκπαιδευτικές προβολές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο: 6977 255620.

Διοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης, του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και το ξενοδοχείο Metropole Urban Hotel για την φιλοξενία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια