default-image

Τσιγάρο-αλκοόλ-παχυσαρκία στις πρόνοιες του Υπουργείου Υγείας στα σχολεία

Απόψεις
Τσιγάρο-αλκοόλ-παχυσαρκία στις πρόνοιες του Υπουργείου Υγείας στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις τόσο του Εκπαιδευτικού Γιώργου Μακράκη  όσο και του μέλους του Δικτύου Αλκοολογίας Αντώνη Πουλάκη, μιλώντας στον 98.4.

Μετά το κάπνισμα το… αλκοόλ, και η υγιεινή διατροφή μπαίνουν στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, μέσω του νέου πενταετούς εθνικού σχεδίου δράσης για την προαγωγή και την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Με ένα πολυσέλιδο νομοσχέδιο, το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να «θωρακίσει» την υγεία των Ελλήνων. Στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η άμεση εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυρίως στα σχολεία για τις βλαπτικές συνέπειες της έκθεσης των νέων στο αλκοόλ και της κατάχρησής του, αλλά και η εντατικοποίηση ελέγχων στα σημεία διάθεσης αλκοόλ – με βασικό στόχο να μπει φρένο σε κάθε πράξη παράνομης διάθεσης σε ανηλίκους.

Επιπρόσθετα με το ίδιο νομοσχέδιο, δρομολογούνται η ενίσχυση των κέντρων απεξάρτησης και η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού με έμφαση στην… εκπαίδευση – πέραν του ανήλικου πληθυσμού – των οδηγών και των εγκύων.

Αναφορικά με την παχυσαρκία τόσο στον ενήλικο όσο και στον παιδικό πληθυσμό της χώρας, αλλά και της έλλειψης σωματικής άσκησης, προωθείται η συνεργασία της πολιτείας με τη βιομηχανία τροφίμων για τη βελτίωση της σύστασης κατά την παραγωγή τυποποιημένων βιομηχανικών τροφών με στόχο τη μείωση προσθήκης άλατος, σακχάρων, κορεσμένων λιπαρών οξέων, βιομηχανικώς παραγόμενων trans λιπαρών οξέων».

Παράλληλα, στόχος είναι και η εντατικοποίηση των ελέγχων στα κυλικεία – σε σχολεία αλλά και σε εργασιακούς χώρους – καθώς επίσης και η υλοποίηση ενημερωτικών προγραμμάτων σε εκπαιδευτικούς παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας αλλά και στους γονείς για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News