«Χαμόγελο του παιδιού» - 4.495 κλήσεις σε ένα εξάμηνο

Απόψεις
«Χαμόγελο του παιδιού» - 4.495 κλήσεις σε ένα εξάμηνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμπιστοσύνη κι αμεσότητα τα βασικά συστατικά της επικοινωνίας των πολιτών με τον οργανισμό που δραστηριοποιείται σε όλη την Κρήτη, δίνει τη βοήθεια του όπου κι όποτε αυτή ζητηθεί, αλλά κυρίως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ίδιων των παιδιών.

Παιδιά, οικογένεια, σχολείο, υγεία, στήριξη για τη διαβίωση οικογενειών, ψυχολογική υποστήριξη, κακοποίηση, εξαφανίσεις, συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα ειδικών και υπηρεσιών, αποτελούν το πολυσύνθετο φάσμα των δραστηριοτήτων του «Χαμόγελου του παιδιού».

1056 και 116.000 – ευρωπαϊκή κλήση -  είναι οι αριθμοί που καλούν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι ζητώντας βοήθεια ή καταγγέλλοντας πως κάποιο παιδί κακοποιείται και πονά.

4.495 οι κλήσεις ενδεικτικά που δέχθηκε το 1ο εξάμηνο του 2019 το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπως είπε στο 98.4 ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Κωνσταντίνος Καλφούντζος, εκ των οποίων οι 59 αφορούσαν εξαφανίσεις παιδιών με τις 51 από αυτές να έχουν ως συμβάντα ολοκληρωθεί. Ως εμπιστοσύνη προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» μεταφράζεται κι η συνεργασία Συλλόγων ή μεμονωμένα Εθελοντών που επιθυμούν να συνεισφέρουν συνειδητά προς την κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά της η Χρυσή Μπομποδάκη, Συντονίστρια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής  Επέμβασης Κρήτης, αναφέρθηκε στις δράσεις του οργανισμού, τις δυνατότητες παρέμβασης του αλλά και τα σχέδια του για την ενίσχυση της δύναμη του σε επίπεδο Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News