30 έως 80 ετών οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Σπήλι

Απόψεις
30 έως 80 ετών οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Σπήλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου, λειτουργεί φέτος το  νεοϊδρυθέν παράρτημα του  Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Ρεθύμνου.

Στη σημασία για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ενηλίκων δημοτών Αγίου βασιλείου που συμμετέχουν και στη σημασία να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι από όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον υποχρεωτικό κύκλο εκπαίδευσης στις επόμενες εκπαιδευτικές περιόδους, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος παιδείας Αντώνης Τσουρδαλάκης, τον 98.4.

«Ο σπόρος έπεσε σε γόνιμο χωράφι «ὑπὸ ἐμπείρων γεωργῶν» και η ιδέα έγινε πράξη· σπόρος φύτρωσε. Η δουλειά των εκπαιδευομένων, το μεράκι των εκπαιδευτών, η σταθερή αρωγή όλων μας είναι εκείνη που θα επιδράσει καθοριστικά μέχρι να γίνει βλαστός μακρύς, να βγάλει στάχυ και να μεστώσει καρπό. Από πλευράς δήμου θα συνεχίσουμε να πονούμε για το εγχείρημα και είναι βέβαιο ότι οι επιμορφούμενοί μας κι η τοπική κοινωνία θα δρέψουν γλυκείς καρπούς» αναφέρει ενδεικτικά επίσης το Τμήμα Παιδείας του Δήμου.

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας φοιτούν σήμερα 35 μαθητές , ηλικίας 30 έως 80 χρόνων, δίνοντας οι ίδιοι την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους για τη μόρφωση που δεν κατάφεραν να έχουν στην παιδική κι εφηβική τους ηλικία.

«Το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί εξαιτίας της θέλησης των ανθρώπων αυτών να καθίσουν εκ νέου στα θρανία, και με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ( έτους 2011) να δείχνουν πως από τους 7.000 – 8.000 Δημότες οι 2.500 δεν έχουν Απολυτήριο Λυκείου» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News