«Οριακή» η κατάσταση στα νοσοκομεία

Απόψεις
«Οριακή» η κατάσταση στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαριαναστενάζει το ΠαΓΝΗ επιμένει ο Δ. Βρύσαλης

Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων σε Υγεία κ Πρόνοια για τα οξυμένα προβλήματα σε Υγεία – Πρόνοια, σήμερα στο γραφείο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, με την κατάσταση να βρίσκεται σε οριακό επίπεδο, όπως λέει στον 98.4 ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου.

Συμβασιούχοι- επικουρικοί, εργασιακά – ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα, μεταξύ άλλων στην ατζέντα της σύσκεψης.

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης παράλληλα  την Πέμπτη, όπως ο ίδιος αναφέρει, καθώς το νοσοκομείο λειτουργεί οριακά. Ενδεικτικά αναφέρει ότι το 2012 το μόνιμο προσωπικό ήταν 2.030 άτομα και το 2017 μειωμένος κατά 50% έφθασε στα 1.370 άτομα.

Στις επισημάνσεις του παράλληλα η απόλυση 156 συμβασιούχων μέχρι το τέλος του χρόνου και 7 επικουρικών γιατρών.

Την ίδια ώρα το Σωματείο αναδεικνύει τα προβλήματα της πολύπαθης παιδοχειρουργικής κλινικής που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αδυναμίας εκτέλεσης του συνόλου των εφημεριών , μετά τη λήξη σύμβασης μιας παιδοψυχιάτρου, η οποία προστέθηκε στις πρόσφατες απολύσεις 4 συμβασιούχων νοσηλευτών, όπως η Διευθύντρια του επισημαίνει.

Όπως σημειώνει: «Σήμερα η κλινική λειτουργεί με 3 παιδοψυχιάτρους και με την επικουρική υποστήριξη ενός ειδικευόμενου ψυχιάτρου, που συμμετέχει στα πλαίσια της ειδίκευσής του (rotation) για τρεις μήνες. Συνολικά με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό μπορούν να καλυφθούν έως 24 εφημερίες ανά μήνα, ενώ δεν είναι εφικτό να καλυφθούν οι εφημερίες του Βενιζελείου. Το ελλιπέστατο νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής (11 νοσηλευτές, εκ των οποίων οι 6 είναι συμβασιούχοι) δεν επαρκεί για να καλύψει τις βάρδιες, με αποτέλεσμα να χρωστούνται πολλές ημέρες ρεπό και αδείας, ενώ αρκετές βάρδιες την εβδομάδα καλύπτονται μέσω του λογαριασμού των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων. Έλλειψη υπάρχει και σε ψυχολόγους αλλά και σε γραμματειακή υποστήριξη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News