Αγνοούμε ακόμα και σήμερα τον κίνδυνο στα ακραία φαινόμενα

Απόψεις
Αγνοούμε ακόμα και σήμερα τον κίνδυνο στα ακραία φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καταστροφές το πέρασμα της «Βικτώρια» από την Κρήτη.

Τις πληγές της μετρά σήμερα η Κρήτη από το σαρωτικό χτύπημα της «Βικτώρια».

Ζημιές καταγράφονται σε υποδομές και καλλιέργειες.

Βελτιώνεται ο καιρός , λέει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας αλλά προειδοποιεί ότι βαρομετρικό χαμηλό, που μας επηρέασε παραμένει δυτικά και ενδεχομένως να επανακάμψει από την Κυριακή.

 Στην προτροπή να μην αγνοούμε τον κίνδυνο για την προστασία μας απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα προχωρά ο Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Λαγουδάκης, μέσω του 98.4 καθώς παρά τις παρεμβάσεις και τα μέτρα προστασίας, η Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει επτά ανθρώπους από ιρλανδικές γέφυρες μόνο στη Μεσαρά.

 Ανοικτό σήμερα το οδικό δίκτυο στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου στα σημεία όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης , στο πλαίσιο της Πρωινής Ενημερωτικής Εκπομπής του σταθμού.

Ικανοποιημένος κι από την ανταπόκριση των 12 ρεμάτων που καθαρίστηκαν στα δύσκολα σημεία τους σε όλο το νομό κοντά σε πόλεις και χωριά. Φεβρουάριο με Μάρτιο η νέα εργολαβία κόστους 3,5 εκατομμυρίων για την προετοιμασία του Χειμώνα του 2020. 

Άντεξε στα περισσότερα σημεία της η περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου όπως λέει η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή . Άμεσα αντιμετωπίσιμες οι κατολισθήσεις στα Μυριοκέφαλα κι αίσιο τέλος με τον εγκλωβισμό ενός ατόμου στον Πλατανιά σε Ιρλανδική Γέφυρα.

 Πληγές μετρά κι ο Δήμος Πλατανιά, ευτυχώς χωρίς την απώλεια ανθρώπινης ζωής. Υποδομές και καλλιέργειες βρέθηκαν γι άλλη μία φορά στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για παρεμβάσεις μεσαίας βαρύτητας στις οποίες μπορεί να προχωρήσει αυτή την ώρα ο Δήμος, μιλά ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης έως ότου ολοκληρωθούν έρευνες και μελέτες της Επιστημονικής Κοινότητας για την πλήρη αποκατάσταση τους.

Αγωνία στους αγρότες καθώς ο έλεγχος των αρμόδιων υπηρεσιών συνεχίζεται ώστε να διαπιστωθεί επακριβώς το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε το χαλάζι.

Δάκος και χαλάζι άλλωστε, θα πλήξουν το φετινό χειμώνα τα νοικοκυριά όπως λέει στον 98.4 ο Πρόεδρος της Ομάδας Αμπελοκαλλιεργητών – Ελαιοκαλλιεργητών  Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης,  που ζητά την κάθοδο του ΥΠΑΤ Μάκη Βορίδη στο νησί άμεσα. Την ενεργοποίηση του συνόλου των θεσμικών οργάνων του νησιού ζητά παράλληλα, η Ομάδα Αμπελοκαλλιεργητών – Ελαιοκαλλιεργητών που διοργανώνει Παγκράτια Συνάντηση  την ερχόμενη εβδομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News