default-image

Εθισμός, video-games - Προστασία ανηλίκων και στάση γονέων

Απόψεις
Εθισμός, video-games - Προστασία ανηλίκων και στάση γονέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχραιμία, ηρεμία, ενημέρωση, η λύση για τον εθισμό σε video-games η λύση, λέει στον 98.4 ο Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ο γιατρός – ψυχολόγος - μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γαλήνα για το παιγνίδι πνιγμού, με επιστολή του, που κοινοποιείται στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρεται στις αιτίες του κακού που αφήνει ένα παιδί μπροστά στον υπολογιστή του για ώρες.

Μιλά για γονείς που επίσης κάθονται ώρες μπροστά σε ένα κινητό, την έλλειψη ενημέρωσης προς τα παιδιά σε ένα ποσοστό 46%, τις δυνατότητες που έχει μία οικογένεια να αξιοποιήσει το χρόνο της εποικοδομητικά, ακόμα και χωρίς χρήματα, ελέω της κρίσης.

Εξηγεί ότι είναι κρίσιμη η ηλικία στα χρόνια του Δημοτικού για ένα παιδί όταν νοιώθει την ανεξαρτησία ή την ένταξη σε μία ομάδα χωρίς κανόνες και έλεγχο και βέβαια τις συνέπειες αυτού για το μετέπειτα έφηβο.

Αναφορικά με την παρέμβαση του Εισαγγελέα στο Λασίθι, ο κος Γαλήνας ζητά  από γονείς και εκπαιδευτικούς να επαγρυπνούν καθώς το παιχνίδι που προκαλεί στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο , οδηγεί σε κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις και αιμορραγίες στα μάτια.

Ζητά από τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Π.Ε. Λασιθίου, να ενημερώσουν και προφορικά τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία τους, σχετικά με το προαναφερόμενο «παιχνίδι» και τους κινδύνους που εγκυμονεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News