Άνεργος χρωστάει 1.849 € για το ρεύμα - Πήρε «ραβασάκι» από ΔΕΔΔΗΕ

Απόψεις
Άνεργος χρωστάει 1.849 € για το ρεύμα - Πήρε «ραβασάκι» από ΔΕΔΔΗΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι συμβαίνει

Επιστολή του ΔΕΔΔΗΕ, ότι εφόσον δεν τηρεί τους όρους σύμβασης, καθώς χρωστά στην επιχείρηση 1.849 ευρώ, έλαβε καταναλωτής, με τη ρητή επισήμανση πως πρέπει να απευθυνθεί σε άλλο πάροχο, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει και το γιατί η επιχείρηση τον «στέλνει αλλού».

… «οπωσδήποτε πρέπει να ενημερώσετε το νέο σας προμηθευτή ότι ο σημερινός σας προμηθευτής έχει ζητήσει την παύση εκπροσώπηση σας, ώστε να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή προμηθευτή»… αναφέρει.

Την ίδια ωστόσο ημέρα που ο καταναλωτής παραλαμβάνει το έγγραφο, όπως ο ίδιος είπε στον 98.4 δέχθηκε τηλεφώνημα υπαλλήλου εταιρίας της Αθήνας που δηλώνει Δικηγορικό Γραφείο, κι έναντι αμοιβής του πρότεινε τη ρύθμιση του χρέους του.

Ζήτησε συγκεκριμένα εντός τεσσάρων ημερών την καταβολή 400 ευρώ για την ρύθμιση των υπολοίπων σε 12 δόσεις.

1.849 – 400= 1.449 : 12 = 120.75 ευρώ το μήνα.

Ο καταναλωτής σε επικοινωνία του με υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ έμαθε πως τα οφειλόμενα πρέπει να καταβληθούν στο σύνολο τους κι πως αν δεν δεχθεί άλλος πάροχος να τον κάνει πελάτη του, ή επιθυμεί να παραμείνει στην ίδια εταιρεία πως θα επιβαρυνθεί με την επανασύνδεση.

Επικαλείται την ανεργία ως αιτία για τη μη εξόφληση του λογαριασμού του, ενώ συνδικαλιστές  μιλούν για μεθοδεύσεις με στόχο το ξεπούλημα της επιχείρησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News