Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Παχιαδάκη: Είναι ώρα να δούμε το προφίλ των θυτών ενδοοικογενειακής βίας

Με σημαντικές διαπιστώσεις για την ενδοοικογενειακή σεξουαλική βία ολοκληρώνεται σήμερα στο Ηράκλειο το ετήσιο συνέδριο του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχείρισης Θυτών Ενδοοικογενειακής Βίας» που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου. 

Τίτλος του είναι “Ας μιλήσουμε ανοικτά για τη διαχείριση θυτών σεξουαλικής βίας” με τη συμμετοχή 120 συνέδρων από 45 χώρες.

Όπως είπε στον 98.4 η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαίρη Παχιαδάκη, «ο θύτης έχει ένα ιδιαίτερο προφίλ. Αυτό ψάχνουμε, αυτό προσπαθούμε να βρούμε. Πώς μπορούμε δηλαδή εμείς να βελτιώσουμε τη ζωή ενός θύτη και να μάθουμε τα “γιατί” και τα “πώς” αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν να κάνουν εγκληματικές πράξεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρεται πολύ για αυτό το θέμα, καθώς και «οι θύτες έχουν πολλαπλασιαστεί», τόνισε . «Πρέπει να δούμε τη συμπεριφορά τους, από πού προέρχονται και ποια είναι τα βιώματά τους. Από τις δικές μας έρευνες και εμπειρίες, ο θύτης έχει ένα ιδιαίτερο προφίλ. Πρώτα όμως πρέπει να παραδεχτεί ότι έχει πρόβλημα και μετά από αυτό εμείς θα πιάσουμε δουλειά. Θα τον στηρίξουμε ψυχολογικά. Αν αποδεχτεί το πρόβλημά του, θα αποδεχτεί και τη βοήθεια που θα του δώσουμε, ώστε μόλις είναι έτοιμος να βγει στην κοινωνία και να ενσωματωθεί σωστά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια