Χ. Ντάλας: Εκπρόθεσμες και με πρόστιμο οι δηλώσεις στο κτηματολόγιο από 1ης Νοεμβρίου

Κρήτη
Χ. Ντάλας: Εκπρόθεσμες και με πρόστιμο οι δηλώσεις στο κτηματολόγιο από 1ης Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουρές στα κτηματολογικά γραφεία για την υποβολή των δηλώσεων καταγραφής της ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο που εκπνέει 31 Οκτωβρίου.

Η κτηματογράφηση γίνεται σε πέντε Δήμους της περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ για όλους όσοι διαμένουν στο Ηράκλειο λειτουργεί γραφείο στη οδό Ευαρέστου 5 στο Γιόφυρο.

«Κάποτε θα ερχόταν το τέλος της προθεσμίας» είπε στον 98.4 ο υπεύθυνος του κτηματολογίου στην Κρήτη Χρήστος Ντάλας . Ωστόσο όλοι όσοι μέχρι και την  Πέμπτη προσέλθουν στα γραφεία κτηματογράφησης θα προμηθευτούν μαζί με την κατάθεση της αίτησης τους, σημείωμα εμπρόθεσμης δήλωσης ώστε να γλιτώσουν το πρόστιμο της εκπρόθεσμης .

Αναφέρει πως ακολουθεί μια διετία για την κατάθεση των εκπρόθεσμων αιτήσεων κι ακολούθως μία εξαετία δικαστικής διεκδίκησης της περιουσίας μας, πριν αυτή περάσει οριστικά στα χέρια του Δημοσίου.

Μικρή παραμένει ωστόσο παρά τις πέντε παρατάσεις που έχουν δοθεί η ανταπόκριση των ιδιοκτητών γης καθώς μόνο το 40% έχει προχωρήσει την κτηματογράφηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Τα γραφεία του κτηματολογίου λειτουργούν μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι και μόνο την Τετάρτη όλη μέρα επί της Ευαρέστου στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News