Οι πρακτικές συνέπειες του Brexit

Ελλάδα
Οι πρακτικές συνέπειες του Brexit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας οικονομολόγος - επιχειρηματίας, ο πρόεδρος των εξαγωγέων και μία διεθνολόγος, καταγράφουν τις συνέπειες και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με το Brexit στον 98.4

Την ομόφωνη έγκριση της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, από τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σημείωσε επίσης πως αυτή η συμφωνία κατέστη δυνατή, γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο αποδέχτηκε τους τελωνειακούς ελέγχους στο «σημείο εισόδου», κάτι που επιτρέπει την αποφυγή συνοριακών ελέγχων στη νήσο της Ιρλανδίας και προστατεύει την ενιαία αγορά στην ΕΕ.

Επιτρέπει επίσης να αποφευχθεί το χάος και η συγκρουασιακή ατμόσφαιρα μεταξύ της Ε.Ε. και του Ην. Βασιλείου.

 Σε αναμονή οι Ευρωπαίοι, αναμένοντας το αποτέλεσμα του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

 Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα γίνει «εξαιρετικά περίπλοκη» στην περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει και τη νέα Συμφωνία Αποχώρησης.

 Μ. Δαμιανάκης: Οι συνέπειες του Brexit σε οικονομία κι ασφάλεια

«Τουρισμός, επενδύσεις, ναυτιλία, εξαγωγές» οι τομείς που φέρονται να επηρεάζονται ανάλογα με την επίτευξη συμφωνίας ή όχι, αναφέρει σε μία πρώτη εκτίμηση στον 98.4 ο Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας Μανόλης Δαμιανάκης. Χρηματοπιστωτική κρίση κι ασφάλεια, επίσης στους προβληματισμούς τους.

 Α. Καλαμπόκης: Η εξαγωγική πορεία των προϊόντων προς το Ηνωμένο Βασίλειο

«Τελωνειακοί έλεγχοι ή Διμερείς Συμφωνίες στην χώρα που είναι 6η στην κατάταξη για την εξαγωγή των κρητικών προϊόντων» είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Άλκη Καλαμπόκη.

https://www.youtube.com/watch?v=xZ0pOTcn-U8?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Κ. Τσουκαλά: Οι φόβοι του Brexit εντός κι εκτός Βρετανίας

«Ασφάλεια και σύνορα για την Ιρλανδία και τη Σκωτία, διακίνηση προϊόντων και δασμοί, αγοραστική δύναμη των βρετανών και ελλείψεις σε μία δύσκολη μεταβατική περίοδο» οι επισημάνσεις από τη Διεθνολόγο Κατερίνα Τσουκαλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News