Μανόλης Καρτσωνάκης: Ώρα να μπει τελεία στα τροχαία

Ηράκλειο
Μανόλης Καρτσωνάκης: Ώρα να μπει τελεία στα τροχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν μας ικανοποιεί μόνο η μείωση των νεκρών.

«Η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης μπαίνει μπροστά και παλεύει για την οδική ασφάλεια» λέει στον 98.4 ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Μανόλης Καρτσωνάκης.

Η οδική ασφάλεια αντικείμενο και της συνάντησης φορέων στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης πριν από λίγες ημέρες.

Στις προτάσεις του η λειτουργία παρατηρητηρίου στην Κρήτη, η λειτουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, όπως και τα σεμινάρια για τους γονείς.

«Απαιτείται να βγάλουμε από πάνων μας αυτή την αντίληψη που έχουμε για τον τρόπο που οδηγούμε. Δεν μπορούμε να ζούμε με το φόβο ότι θα σκοτωθούμε ή ότι δικός μας άνθρωπος μπορεί να χάσει τη ζωή του. Δεν θέλουμε να μειωθούν οι νεκροί αλλά να μην υπάρχει νεκρός ποτέ ξανά» επισημαίνει.

Εντωμεταξύ, έρευνα που πραγματοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Η.Π.Α , δείχνει πως η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών προέρχεται από τα τροχαία. Από αυτά τα περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν οι γονείς χρησιμοποιούσαν παιδικά καθίσματα ή αν τα χρησιμοποιούσαν σωστά και πάντα σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News