default-image

Γ. Δασκαλάκης: Στο Κ.Ε.Ε.Δ. οι διαφορές μας αντί των δικαστηρίων

Απόψεις
Γ. Δασκαλάκης: Στο Κ.Ε.Ε.Δ. οι διαφορές μας αντί των δικαστηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ανάσα από την λειτουργία του βρίσκεται το Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών Κρήτης Κ.Ε.Ε.Δ. «ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΨΩΜΕΝΟΣ», στα Χανιά, με την σύμπραξη των επιστημονικών φορέων των Χανίων για την προώθηση του θεσμού της Διαμεσολάβησης (Δικηγορικός Σύλλογος/ Επιμελητήριο/ Οικονομικό Επιμελητήριο).

Το Κ.Ε.Ε.Δ. λόγω της τοποθεσίας του, εντός του Δικαστικού Μεγάρου, θα είναι σε θέση να ακροάζεται τις ανάγκες των πολιτών , να ακολουθεί τον παλμό της κοινωνίας, καθότι βρίσκεται στρατηγικά εν μέσω των πραγματικών διενέξεων και των καθημερινών διαφορών μεταξύ των πολιτών, επιχειρηματιών και μη, με την ομάδα του έτοιμη όχι μόνο να εκπαιδεύσει νέους επαγγελματίες στην Διαμεσολάβηση, αλλά και να πληροφορήσει τους πολίτες, να τους κατευθύνει, ακόμα και να παράσχει χώρους για την διεξαγωγή γόνιμων συζητήσεων περί εναλλακτικής επίλυσης των διαφορών τους».

Τα παραπάνω εκτιμούν κι οι προαναφερόμενοι φορείς.

Ιδιαίτερη η βαρύτητα που δίνει στην εκπαίδευση των διαμεσολαβητών ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης, μιλώντας στον 98.4.

Στις αναφορές του επίσης η σημαντικότητα της βοήθειας του Κέντρου που μπορεί να επιλύει όλες τις μεταξύ μας διαφορές, πλην του Δημοσίου κι η αποφόρτιση των  Δικαστηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με καταξιωμένους εκπαιδευτές και καταρτισμένους επαγγελματίες, προτεραιότητά του ΚΕΕΔ ΚΡΗΤΗΣ είναι:

· Η βασική εκπαίδευση στην διαμεσολάβηση (θεωρητική και πρακτική προσέγγιση)

· Η προετοιμασία για τις εξετάσεις διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης

· Η διεξαγωγή εξετάσεων για πιστοποίηση διαμεσολαβητών από Ευρωπαίους φορείς

· Η μετεκπαίδευση και εξειδίκευση των ήδη διαπιστευμένων διαμεσολαβητών (οικογενειακή/τραπεζική/εργασιακή/σχολική κλπ)

· Προώθηση & πληροφόρηση του κοινού για την διαμεσολάβηση και άλλων θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφόρων

· Παροχή χώρων για διεξαγωγή διαμεσολαβήσεων.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα και σήμερα να απευθύνονται στο  Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News