Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Ορφανουδάκης: Δεν «επαιτούμε» συνάντηση με το Μ.Βορίδη

Περιμένουμε το Υπουργείο να καλέσει τα θεσμικά μας όργανα για τα θέματα που μας αφορούν.
Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητούν τα Προεδρία των τεσσάρων Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, καθώς τα εκκρεμή θέματα ζητούν επιτακτικά απαντήσεις και λύσεις για τον παραγωγικό κόσμο.
Κόστος παραγωγής, τιμές και διάθεση προϊόντων, ασθένειες και ζημιές από τις καιρικές συνθήκες στις προτεραιότητες.
«Η ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να γνωρίζει ωστόσο ότι δεν είμαστε επαίτες, κι άρα περιμένουμε τη δική του κίνηση» διαμηνύει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης.

Κρίνει θετική την προσπάθεια των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν με το θέμα των αποζημιώσεων των τοματοπαραγωγών θερμοκηπιακής καλλιέργειας από όλη την Κρήτη, μετά και τις ζημιές στην παραγωγή που κατεγράφησαν φέτος από την ασθένεια που προκαλεί στις καλλιέργειες τομάτας το έντομο «Tuta».

Θετική κι η ενεργοποίηση του Συμβουλίου Στρατηγικού Σχεδιασμού, το οποίο αποστολή έχει την ανάδειξη ζητημάτων πρώτης γραμμής για την αγροτική παραγωγή αλλά και τον τρόπο επίλυσής τους, στην οποία προχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, αρκεί αυτή να μην μείνει στη θεωρία και το συμβούλιο να κάνει το αυτονόητο.

Σχόλια