Ν. Λαθουράκης: Η Πρωτοβάθμια Υγεία είναι υποστελεχωμένη

Απόψεις
Ν. Λαθουράκης: Η Πρωτοβάθμια Υγεία είναι υποστελεχωμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Υπουργείο Υγείας έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει.

«Υποστελεχωμένη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κι ακάλυπτοι χιλιάδες ασφαλισμένοι» λέει στον 98.4 ο Νίκος Λαθουράκης γιατρός, μέλος της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, καθώς το 70% του πληθυσμού δεν έχει οικογενειακό γιατρό και το 50% βρίσκεται εκτός ΤΟΜΥ λόγω της υποστελέχωσηςτων Τοπικών Μονάδων.

Ο ΙΣΗ ζητά να συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, κρίνει ότι το Υπουργείο έχει καθυστερήσει στη δρομολόγηση λύσεων κι ως εκ τούτου πιέζει από τη δική του πλευρά προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανάσα σε χιλιάδες καρκινοπαθείς και ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται ότι θα δώσει κι η απόφαση που αναμένεται από το Υπουργείο Υγείας για τη χορήγηση των φαρμάκων τους όχι μόνο από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

«Προς τη σωστή κατεύθυνση το μέτρο» λέει στον 98.4 ο Λαθουράκης καθώς ο ασθενής θα δηλώνει στον ΕΟΠΥΥ μέσω του γιατρού του τις ανάγκες που έχει για τη θεραπεία του καθώς και  σε ποιο ιδιωτικό φαρμακείο θέλει να αποσταλούν τα φάρμακα.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News