Μ. Κουγιουμουτζής: Η ψυχή της Κρήτης στο χθες το σήμερα και το αύριο

Απόψεις
Μ. Κουγιουμουτζής: Η ψυχή της Κρήτης στο χθες το σήμερα και το αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πατρίδα, η κουλτούρα της, το άρωμα της και η γεύση της, πάντα αναλείωτη για τους Κρήτες του Εξωτερικού.

Στο Ηράκλειο θα χτυπά από την πρώτη Αυγούστου η καρδιά των ξενιτεμένων κρητικών στο πλαίσιο του 9ου Συνέδριου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών.

Θέμα του: «Γιατί … Ερωτόκριτος τον 21ο αιώνα στην Κρήτη και τον κόσμο;»

Όπως προκύπτει και από το πρόγραμμα του συνεδρίου, οι περισσότερες δραστηριότητες και οι εισηγήσεις αναφέρονται στο κεντρικό αυτό θέμα, ενώ ταυτόχρονα γίνεται παρουσίαση της πορείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στα πλαίσια αυτά θα βραβευθεί και ο Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ David Holton. Το Σάββατο 03-08-2019 και ώρα 20:00-20:45 θα ακολουθήσουν επίσης βραβεύσεις Κρητών επιστημόνων που διαπρέπουν σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου.

Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιείται την Πέμπτη 1 Αυγούστου και ώρα 18:00 με επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη (Προμαχώνας Μαρτινέγκο) και η καταληκτήρια τελετή στο χωριό Κρουσώνας.

Καλεσμένος στο στούντιο του 98.4 ο Πρόεδρος του παγκόσμιου συμβουλίων κρητών Μανώλης Κουγιουμουτζής, μιλά για τη ζωή μακριά από τα πάτρια εδάφη, τις ελλείψεις πρόνοιας της πολιτείας διαχρονικά για τους ίδιους, τη ζωή τους, τις ευκαιρίες επενδύσεων στην Κρήτη, μέχρι και την ψήφο τους.

Έκκληση παράλληλα του ιδίου προς όλους μας, αλλά και τις αρχές για την προστασία της ζωής στην άσφαλτο, σε ένα βωμό που καταπίνει ανθρώπους καθημερινά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News