Μ. Μαυροειδής: 34 χρόνια «Αικατερίνεια»

Απόψεις
Μ. Μαυροειδής: 34 χρόνια «Αικατερίνεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν την Κυριακή 21/7/2017 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2019»  οι οποίες και οργανώνονται επί 34 συναπτά χρόνια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης του Ηρακλείου και αποτελούν πλέον θεσμό. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

Τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2019», συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

*08.00 Τέλεση Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία Αγίας Αικατερίνης, μετά αρτοκλασίας, υπέρ υγείας, προόδου και ευημερίας, των Τακτικών και Επίτιμων Μελών του Συλλόγου μας.

*Επιμνημόσυνη δέηση των αποβιωσάντων Τακτικών και Επίτιμων Μελών του Συλλόγου μας.

*10.30 Εγκαίνια έκθεσης, με πολύ ενδιαφέροντα έργα εκείνων που συμμετείχαν στα φετινά επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου μας: ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ και ΚΟΠΤΙΚΗΣ – ΡΑΠΤΙΚΗΣ.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 21/7/2019, μέχρι και την Παρασκευή 26/7/2019, από τις

8-9μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της εκκλησίας μας.

Στην ίδια αίθουσα, τις ίδιες μέρες και ώρες, θα παραλαμβάνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, που δεν χρειάζονται ψυγείο, για όσους επιθυμούν να στηρίξουν συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας.

20.45*Προσέλευση κοινού

21.00*Και αυτή τη χρονιά το Θέατρο Μορφές εμπιστεύεται την παιδική του σκηνή, στην έμπειρη πένα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου με το έργο τους

«Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ».

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κείμενο που παντρεύει το χθες με το σήμερα…

Ένα κείμενο με χιούμορ και συγκίνηση που μας μιλάει για τον έρωτα, τη φιλία, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, τη σχέση γονιών- παιδιών, την επικοινωνία.

Μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους κάθε ηλικίας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννα Κεφάλα, Δομήνικος Ταβερναράκης, Ιάσονας Χριστοδούλου, Μιχαέλα Πασσά, Ρένα Πασπάτη, Σίμος Χριστοδούλου, Τάσος Καϊσαρλής, Φαίη Ταμιωλάκη.

Σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα. Σκηνικά: Άννα Χιλετζάκη.

Κοστούμια: Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς. Μουσική επένδυση & πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Καλογεράκης, Ιωάννα Κελεσή. Τραγούδι: Θαλένα Αβραμέα.

Κινησιολογία: Χαρά Καράλη Φώτα / Ήχος: Νίκος Αρετάκης

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 *Η πολύ γνωστή στον Τόπο μας αλλά και στο Πανελλήνιο Ηρακλειώτισσα καλλιτέχνης Βαγγελιώ Φασουλάκη, παρέα με τους συνεργάτες της, μας οδηγούν σ’ ένα ταξίδι γεμάτο μικρές όμορφες μουσικές ιστορίες.

Όμως της αρέσει να ανακατέβει στον καμβά της χρώματα και ήχους από διάφορα είδη μουσικής και μπαίνοντας σε ρόλους, οδηγεί το κοινό σ’ ένα ταξίδι γεμάτο μικρές χιουμοριστικές αλλά και περίεργες ιστορίες.

Βάλτε άνετα παπούτσια, ξεσκονίστε τις χορευτικές σας κινήσεις από το κλασσικό ροκ μέχρι την μοντέρνα ντίσκο, και αφεθείτε κάτω από την προστασία των υπερμεγέθη πολύχρωμων βλεφαρίδων της.

Μη φοβηθείτε τον σουρεαλισμό... είναι φίλος της!

Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μια ξεχωριστή βραδιά.

Το μουσικό συγκρότημα αποτελούν:

Η Βαγγελιώ Φασουλάκη: φωνή. Νίκος Βογιατζάκης: ηλ. κιθάρα.

Γιάννης Σταυρακάκης: ηλ.κθάρα και Παντελής Τάκης: τύμπανα

*Κατά την διάρκεια της συναυλίας, όπως έχει καθιερωθεί 34 συνεχή χρόνια, θα επιδοθούν οι έπαινοι στους μαθητές και στις μαθήτριες της Β΄θμιας Εκπ/σης που αρίστευσαν κατά την φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 και έλαβαν τελική βαθμολογία πάνω από 18, καθώς επίσης και στα παιδιά που διακρίθηκαν σε διάφορους άλλους τομείς (όπως αθλητισμός, μουσική, κοινωνία, εργασία κ.α.) και που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

Επίσης θα επιδοθούν χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και στους 10 πρώτους αντίστοιχα του Λυκείου, από τον Μεγάλο Ευεργέτη της Συνοικίας μας, κον Κ. Μπαντουβά, στη μνήμη του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Μαν. Μπαντουβά, όπως έχει καθιερωθεί συνεχώς τα τελευταία 27 χρόνια

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 *Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου παρουσιάζει φέτος μία καταπληκτική κωμωδία με τίτλο «ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ». Ένα διαχρονικό θεατρικό έργο της Κατερίνας Μανανεδάκη, που στους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του έγινε best seller με πάνω από 150.000 αναγνώστες. Το έργο αυτό καταρρίπτει τον μύθο της ιδανικής μητέρας, της υπέροχης συζύγου και της τέλειας εργαζόμενης.

Την θεατρική διασκευή έκανε ο Πάνος Αμαραντίδης και η Ελένη Λευθεριώτη

Τους ρόλους ερμηνεύουν : Απόστολος: Κώστας Τσιμπούκας, Μαρίνα: Δήμητρα Χατζηνικολάου, Αλεξάνδρα: Μαίρη Αποστολάκη, Λούλα - Σουλτάνα: Κατερίνα Λιμναίου Ελλη: Γεωργία Κοκκαλιάρη, Θοδωρής: Μάριος Λιαπάκης, Σκηνικά-Κοστούμια:Ειρήνη Μηλαθιανάκη, Μουσική επιμέλεια : Μάνος Μανιάς, Ηχητικά - φωτισμοί: Γιάννης Λαντζουράκης. Σκηνοθεσία -Επεξεργασία: Μάνος Μανιάς

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45 *Προσέλευση Κοινού 21.00 *Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στα επιμορφωτικά προγράμματα παραδοσιακής Μουσικής, παραδοσιακών οργάνων, παραδοσιακών χορών και της χορωδίας μας που λειτούργησαν την περίοδο 2018-2019 στον Πολιτιστικό Σύλλογό μας με μεγάλη επιτυχία.

*Θα εμφανισθούν κατά σειρά παρουσίασης: *Tα τμήματα κιθάρας, *τα τμήματα παραδοσιακών, χορών, *το τμήμα χορευτικού συγκροτήματος, και το τμήμα χορωδίας με αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο.

* Η αποψινή βραδιά θα περιλαμβάνει επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, που συνδιοργανώνουμε μαζί με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.), προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης κι όχι μόνο, για την αναγκαιότητα της κατάργησης της πλαστικής σακούλας. Μάλιστα οι παρευρισκόμενοι της αποψινής βραδιάς θα παραλάβουν δωρεάν την οικολογική τσάντα πολλαπλών χρήσεων που έχει δημιουργήσει ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για τον σκοπό αυτό. Μια τσάντα με την οποία, εφόσον την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, θα μπορέσουμε να γίνουμε συμμέτοχοι στην μεγάλη αυτή εκστρατεία και να συμβάλουμε καθοριστικά και αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, κος Μανόλης Κοκοσάλης, με στελέχη του Συνδέσμου.

*Τέλος θα επιδοθούν από τους υπεύθυνους των επιμορφωτικών τμημάτων που λειτούργησαν κατά την περίοδο 2018-2019 όπως Αγιογραφίας, ζωγραφικής, κοσμήματος-αργυροχρυσοχοΐας, παραδοσιακών χορών, φωτογραφίας, κιθάρας, Πληροφορικής, κοπτικής/ραπτικής και χορωδίας, οι βεβαιώσεις παρακολούθησης όσων τακτικά συμμετείχαν στα επιμορφωτικά προγράμματά μας, τα οποία οργάνωσε και λειτούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας, με την μερική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

*Η βραδιά θα κλείσει με Κρητική μουσική, για όσες και όσους θέλουν να χορέψουν και να διασκεδάσουν, προσφορά του μουσικοδιδασκάλου Ελευθερίου Ψαράκη μετά των συνεργατών-μαθητών του.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 * Στην κινηματογραφική βραδιά των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2019», προβάλλεται η τελευταία εξαιρετική ταινία του συμπατριώτη μας και διεθνούς φήμη σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης για την ταινία «Καζαντζάκης» ως «Προσωπικότητα 2019», και την προβάλλουμε απόψε, με την ευγενική χορηγία και άδεια του ίδιου του σκηνοθέτη και δημιουργού Γιάννη Σμαραγδή, τον οποίο θερμότατα ευχαριστούμε.

Ο Γιάννης Σμαραγδής είναι ο Έλληνας . Ένας ιεραπόστολος του φωτός. Ένας αρχιτέκτονας της ψυχής. Ο σκηνοθέτης που κατάφερε να προσεγγίσει το ελληνικό αίσθημα μέσα από ένα κρυστάλλινο, διαυγές, διαμαντένιο πρίσμα και να το αποτυπώσει αμόλυντο στις ταινίες του για τους Παπαδιαμάντη, Καβάφη («Καβάφης»), Δομίνικο Θεοτοκόπουλο («El Greco»), Ιωάννη Βαρβάκη («Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι») και πρόσφατα τον Νίκο Καζαντζάκη («Καζαντζάκης»)

Κανείς από τους λάτρεις του κινηματογράφου δεν πρέπει να χάσει το αριστούργημα αυτό του Γιάννη Σμαραγδή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.45 *Προσέλευση Κοινού

21.00 *Απόψε τα «ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» θα μας οδηγήσουν σε μια μουσική διαδρομή στους δρόμους του ρεμπέτικου τραγουδιού. Θα ακουστούν τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, Παναγιώτη Τούντα, Σπύρου Περιστέρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου καθώς και άλλα επιλεγμένα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου αξιόλογων συνθετών.

Τα «ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» έχουν ιδιαίτερη αγάπη στο ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο δεν είναι μόνο τραγούδι, είναι τρόπος και στάση ζωής.

Είναι ένα πασίγνωστο μουσικό σχήμα της πόλης του Ηρακλείου και αποτελείται από τους:

  • Βαγγέλη Κακουδάκη: τραγούδι, μπουζούκι, μπαγλαμά
  • Θεοφάνη Χάσκο: τραγούδι, μπουζούκι
  • Γιώργο Χαλκιαδάκη: τραγούδι, κιθάρα
  • Νίκο Κάπλαντζη: τραγούδι. κρουστά

Στην αποψινή εκδήλωση θα επιδοθούν για 34η συνεχή χρονιά οι έπαινοι και αναμνηστικά δώρα, στους φοιτητές και στις φοιτήτριες της Συνοικίας μας, που εισήχθησαν πέρυσι στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι. καθώς επίσης και εκείνων που διέπρεψαν στα Γράμματα, στις Τέχνες, στις Επιστήμες και σε λοιπούς πολιτιστικούς-κοινωνικούς-πνευματικούς και περιβαλλοντικούς τομείς.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9μ.μ.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News