4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης: «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα»

Απόψεις
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης: «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Καζαντζάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το China Cultural Center in Athens και τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, παρουσιάζει φέτος το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης, «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα» του Ν. Καζαντζάκη. 

Βασίζεται στα ταξίδια του συγγραφέα στην Άπω Ανατολή: Το πρώτο το 1935 και το δεύτερο το 1957, κρατώντας από τις ταξιδιωτικές του εντυπώσεις, γι’ αυτό το φεστιβάλ, εκείνες που αφορούν την εκρηκτική χώρα του δράκου, την Κίνα.

Το Φεστιβάλ Λόγου & Τέχνης που άνοιξε τις πύλες του στις 8 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 14 του ιδίου μήνα, πραγματοποιείται στη Μυρτιά και στο Ηράκλειο κι εντάσσεται στην εβδομάδα πολιτισμού και τουρισμού της Κίνας.

Μιλώντας στον 98.4 η Δ/ντρια του Μουσείου Βαρβάρα Τσάκα, αναφέρθηκε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που τρέχουν και πρόσθεσε πως επιχειρείται μία διαφορετική προσέγγιση στο «ταξίδι» του Καζαντζάκη. «Αυτό που κρατώ από τη φετινή  διοργάνωση είναι η φρεσκάδα με την οποία θα μεταφερθεί ο Λόγος του Καζαντζάκη μέσω της Τέχνης στο κοινό, αλλά και η δημιουργική συνύπαρξη επί σκηνής των Ελλήνων και των Κινέζων καλλιτεχνών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News