Αγγέλα Δουλγεράκη

Α. Μεϊμαράκης: Ίσως μειωθούν τα τροχαία

«Είμαι υπέρ της πρόληψης κι όχι της καταστολής, αλλά αν δεν καταλαβαίνουμε αλλιώς, έστω κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα τροχαία», αναφέρει για το νέο ποινικό κώδικα ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αλέξανδρος Μεϊμαράκης, στον 98.4.

Αναφέρεται στους νόμους που υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζεται, στη νοοτροπία των οδηγών να εφαρμόζουν τη νομοθεσία εκτός Ελλάδος αλλά να την απορρίπτουν εντός συνόρων και στις αλλαγές εκείνες κρίνονται σημαντικές.

Υπενθυμίζεται ότι τέθηκε χθες σε ισχύ και προβλέπει ακόμη και φυλάκιση 10 ετών, σε ορισμένες περιπτώσεις. 
Συγκεκριμένα όταν κάποιος οδηγεί αυτοκίνητο:  
1) έχοντας καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος
2) έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών
3) είναι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος,
4) σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης,
5) σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες
6) που είναι τεχνικά ανασφαλές
7) με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο,
τιμωρείται -αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις- με φυλάκιση έως τρία έτη ή με χρηματική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Τιμωρείται επίσης με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, με κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη του είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ανθρώπου. Όποιος οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια