default-image

Ν. Παπανικολάου: Η αιτία του άγχους στην «αρένα» των Πανελλαδικών

Απόψεις
Ν. Παπανικολάου: Η αιτία του άγχους στην «αρένα» των Πανελλαδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανικός, στρες, άγχος, επιτυχία ρίχνονται στην αρένα των εξετάσεων επηρεάζοντας ακόμα και τις επιδόσεις των μαθητών, λένε οι ειδικοί, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η διαδικασία αυτή είναι απλά το πέρασμα από τη μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην άλλη κι όχι η μάχη της ζωής τους. 

Τα παραπάνω υπερασπίζεται κι ο κλινικός ψυχολόγος Νίκος Παπανικολάου μιλώντας στον 98.4. Μάλιστα αναφέρεται σε έρευνα που έγινε στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας κι η οποία δείχνει πως οι φοιτητές που δεν βρέθηκαν με την εισαγωγή τους στις πρώτες σχολές της προτίμησης τους, στην πορεία των σπουδών τους προσαρμόστηκαν  με το αντικείμενο των σπουδών τους για τη ζωή τους.

Αυλαία για τις πανελλαδικές εξετάσεις από σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου,  με 102.000 περίπου υποψηφίους να διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ΑΕΙ. 

Την αρχή έκαναν οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ), με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου, στη μάχη ρίχνονται οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας,  μάθημα Γενικής Παιδείας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης επαναλαμβάνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το κύρος, η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Περιφέρειας Κρήτης.

6.417 είναι υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη. 

Σε επίπεδο Περιφέρειας θα λειτουργήσουν δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑ.Λ. (ένα στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά) και πέντε ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ (δύο στο Ηράκλειο, ένα στα Χανιά, ένα στο Ρέθυμνο και ένα στον Άγιο Νικόλαο).

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και το ΚΕΣΥ Ηρακλείου υπενθυμίζουν ότι η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των υποψηφίων και των οικογενειών τους, 2810 215 024 λειτουργεί: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 13:00 - 18:00 / Τετάρτη, Παρασκευή 10:00 - 14:00.

Μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας «ανέβασε» και τα μηχανογραφικά δελτία. Η προθεσμία υποβολής τους διαρκεί έως τα μέσα Ιουλίου.

Ευχές για επιτυχία και πρόοδο στους χιλιάδες μαθητές της Κρήτης που θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις στέλνει, με μήνυμα του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News