default-image

Η αγορά, η επιχειρηματικότητα και οι εκλογές

Απόψεις
Η αγορά, η επιχειρηματικότητα και οι εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Οι Μ. Κουμαντάκης και Β. Κρητικός μιλούν για την αβεβαιότητα που οι τελευταίες φέρνουν.

Στασιμότητα στην αγορά καταγράφει ο εμπορικός κόσμος με τον πρόεδρο του ΕΣΗ Μανόλη Κουμαντάκη να λέει στον 98.4 πως το επιχειρείν κι ο τουρισμός δεν αντέχουν τις συχνές αλλαγές καθώς η αβεβαιότητα δεν ευνοεί τις επενδύσεις. Πλήγμα καταγράφει ο ίδιος και στον τουρισμό.

 Στο ίδιο μήκος κύματος κι πρόεδρος της Ομοσπονδίας καταναλωτών – δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός. Στις αναφορές του επίσης τα ευτράπελα που καταγράφονται στο νόμο για τις 120 δόσεις όπου δεκάδες οφειλέτες παραμένουν εκτός, όπως και στις εκκρεμείς  υποθέσεις του ν.Κατσέλη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έγινε γνωστό πως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για 150.000 εκκρεμείς υποθέσεις – αιτήσεις ένταξης στον νόμο Κατσέλη με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας που ετοιμάζεται στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους και θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο.

Η νέα πλατφόρμα που θα λειτουργήσει παράλληλα με αυτή για την υποβολή αιτήσεων με βάση τον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης, που έχει δεσμευθεί επίσης για τη συνολική αλλαγή του νόμου Κατσέλη και τη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για την πτώχευση ιδιωτών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News