Γ. Κοχιαδάκης: 200.000 οι Έλληνες με υπερτασικά προβλήματα

Απόψεις
Γ. Κοχιαδάκης: 200.000 οι Έλληνες με υπερτασικά προβλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών στο κέντρο του Ηρακλείου σήμερα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία , 10.00 το πρωί με 14.00μ.μ.

Πανευρωπαϊκά η δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στην Καρδιακή Ανεπάρκεια και στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας, που αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και μια από τις κύριες αιτίες απώλειας της ποιότητας ζωής.

Ταυτόχρονα, η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, που ταλαιπωρεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια Έλληνες.

Σε περίπτερο της ΕΚΕ που θα βρίσκεται στην πλατεία Λιονταριών, Ιατροί μέλη της θα ενημερώνουν τους πολίτες για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Υπέρταση, ενώ θα τους δίνεται να συμπληρώνουν συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο γνώσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Όπως αναφέρει στον 98.4 ο Γιώργος Κοχιαδάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης  και Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως το 1% του Ελληνικού πληθυσμού κάτω των 65 ετών αντιμετωπίζει πρόβλημα υπέρτασης, ενώ πάνω από τα 65 το ποσοστό αυξάνεται στο 6%-7%.

200.000 οι Έλληνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ 500 κρεβάτια στα νοσοκομεία είναι συνεχώς κατειλημμένα από υπερτασικούς ασθενείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News