default-image

Στ. Πολέντας: Πρώτοι σε τροχαία και νεκρούς οι Κρητικοί

Απόψεις
Στ. Πολέντας: Πρώτοι σε τροχαία και νεκρούς οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτοι και στην ευαισθητοποίηση – ενημέρωση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Παγκόσμια εβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια του Ο.Η.Ε η τρέχουσα.

Κάθε χρόνο, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας τροχαίων, και περισσότερα από 50 εκατομμύρια τραυματίζονται, καθιστώντας την οδική ασφάλεια ένα ιδιαίτερα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα. 

Αυτό τοποθετεί τον θάνατο από τροχαίο στην 9η θέση στη λίστα των κορυφαίων αιτιών θανάτου, σύμφωνα με την τελευταία Παγκόσμια Έκθεση για την Οδική Ασφάλεια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). 

Οι πρόσφατες εξελίξεις, όμως, δείχνουν πως θα γίνει η πέμπτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως μέχρι το 2030, αν δε ληφθούν κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα κατά των τροχαίων.

«Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των  μαθητών, αλλά και στην ένταξη όσο πιο γρήγορα του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία «επιμένει ο Σταύρος Πολέντας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής κι Αλληλεγγύης οικογενειών τροχαίων δυστυχημάτων.

Παράλληλα  επισημαίνει ότι παρά το γεγονός πως στην Κρήτη, είμαστε πρωτοπόροι στην προσπάθεια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης οι νεκροί και οι τραυματίες εξακολουθούν να είναι πολλοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News