default-image

9ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

Απόψεις
9ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιείται για 9η  συνεχή χρονιά ο ποδηλατικός γύρος πεδιάδος την Κυριακή 5 Μαΐου στις 10.30 το πρωί. Η εκκίνηση θα δοθεί από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας.

«Είναι μια γιορτή οικογενειακή, αφορά μικρούς μεγάλους, δεν είναι αγώνας είναι βόλτα με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 500 ποδηλατών, σε μία ξεχωριστή γνωριμία με τα χωριά και τις φυσικές ομορφιές της Πεδιάδας» όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων.

«Είναι μια ευκαιρία να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους» αναφέρει στον 98.4 η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων Μαρία Δαμιανάκη. «Στοχεύει στην ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας , φιλικού προς το περιβάλλον και ως ήπια μορφή άσκησης».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα κι αποδεικνύει ότι οι σύλλογοι μπορούν συλλογικά ενωτικά χωρίς ανταγωνισμούς και να παράγουν έργο. Η περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση αυτή που έχει να κάνει με την ιστορία, τις παραδόσεις και το περιβάλλον.

Χορηγός επικοινωνίας ο Όμιλος ΚΡΗΤΗ TV.

Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες. Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα υπάρχουν κεράσματα. Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 19 χιλιόμετρα σε ασφαλτωμένο δρόμο και η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου δύο με τρείς ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News