Ε. Μανουσάκη, Σ. Βαρδάκης, Μ. Κοτσυφός στον 98.4 για την Πρωτομαγιά

Απόψεις
Ε. Μανουσάκη, Σ. Βαρδάκης, Μ. Κοτσυφός στον 98.4 για την Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τιμά τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους, που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της Εργατικής Τάξης κι ως ελάχιστο φόρο τιμής, καταθέτει στεφάνια στα μνημεία των πεσόντων:  Στρατή Περγαλίδη, Αδελφοί Χατζηγεωργίου, Ναπολέων Σκουκατζίδη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΗ.

Σήμερα και βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα: «Εργατική Πρωτομαγιά – μέσα από την Ελληνική Λογοτεχνία», όπως είπε στον 98.4 η ΓΓ του ΕΚΗ Ελένη Μανουσάκη.

«Ο αγώνας που δίνουμε τα τελευταία χρόνια για επαναφορά στην εποχή της κανονικότητας συνεχίζεται απέναντι στα συμφέροντα που κατεργάζονται ξανά την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» δηλώνει ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Αυτά που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων και η επαναλειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για την πλήρη αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους.

Κερδίζουμε καθημερινά μάχες προς όφελος των εργαζομένων, συνεχίζοντας να διεκδικούμε νέες αξιοπρεπώς αμειβόμενες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.»

 Ο κλάδος των οικοδόμων ήταν ο πρώτος που επλήγη σε ποσοστό πάνω από το 80% από την κρίση. Ευτυχώς η κατάσταση έχει βελτιωθεί αλλά χωρίς την επιστροφή μας σε κανονικότητα λέει στον 98.4 ο Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Μύρων Κοτσυφός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News