Make-A-Wish - «Κάνε μία Ευχή Ελλάδος»

Απόψεις
Make-A-Wish - «Κάνε μία Ευχή Ελλάδος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σ. Ζαφειρακοπούλου: Επεκτείνεται και στην Κρήτη  το Δίκτυο.

2.140 οι ευχές παιδιών κι εφήβων, ηλικίας τριών έως δεκαοκτώ ετών, που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από το Σύλλογο Make a Wish – Κάνε μία Ευχή Ελλάδος , παιδιών με σοβαρές ασθένειες όπως λέει στον 98.4 η Γενική Διεθύντρια του Συλλόγου Σάντρα Ζαφειρακοπούλου.

Μιλά με πίστη κι αφοσίωση σε αυτό που κάνει ,τόσο η ίδια όσο κι οι συνεργάτες του Συλλόγου σε όλη την Ελλάδα και διευκρινίζει ότι η όποια προσπάθεια τους δεν έχει να κάνει με τον οίκτο, αλλά την επιθυμία εκπλήρωσης της ευχής ενός παιδιού.

Αναφέρει ότι σύντομα και στην Κρήτη θα λειτουργήσει παράρτημα του Συλλόγου, μας μιλά για την ευχή μιας 16χρονης, της Κατερίνας που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα του Πάσχα κι επιλέγει να μας διηγηθεί την ιστορία της ευχής ενός πιτσιρικά που ευχήθηκε να μπορέσει να κάνει ποδήλατο.

«Ακόμα κι ο πατέρας του παιδιού που είναι Ιερέας μας είπε όταν είδε το παιδί του να κάνει ποδήλατο: Σήμερα πίστεψα στα θαύματα».

 Στην Ελλάδα…

Το Make-A-Wish ιδρύθηκε το 1996, με πρώτη ευχή αυτήν του Ανδρέα, που ήθελε να παίξει με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Ντυμένος με τη φόρμα του «Θρύλου», ξεκινάει με τη λιμουζίνα για το ραντεβού με το όνειρο. Μπαίνει στο γήπεδο, συναντάει τους «Θεούς» της ομάδας του και η προπόνηση αρχίζει… με τον Ανδρέα να σουτάρει, να τριπλάρει, να χτυπάει πέναλτι, να πετάει από τη χαρά του!

Σαν υπνωτισμένος στη συνέχεια, παραλαμβάνει από τον προπονητή μια τιμητική πλακέτα και μια μπάλα με τις υπογραφές των αγαπημένων του παικτών, ενώ προσπαθεί να κάνει αυτή τη στιγμή να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται. Για πάντα!

Παρ' όλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε, ο Ανδρέας νικητής στη μάχη με την αρρώστια του πια, δεν ξεχνά ποτέ εκείνη την ημέρα που χαράχτηκε με ανεξίτηλα χρώματα στη μνήμη του και τον όπλισε με μοναδική δύναμη και αστείρευτη θέληση τις δύσκολες ώρες που αγωνιζόταν για να κερδίσει ένα υγιές μέλλον.

Τα λόγια του 10χρονου τότε Ανδρέα:

«Αν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά, έρχεται πιο κοντά»

 Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Σύλλογο είναι: 210 96 37 660, όπως και μέσω της ιστοσελίδας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News