Απειλείται με κατάρρευση η «Κεραλιμανιώτισσα» στην Ψαρή Φοράδα

Απόψεις
Απειλείται με κατάρρευση η «Κεραλιμανιώτισσα» στην Ψαρή Φοράδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος κατάρρευσης για το ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας της «Κεραλιμανιώτισσας» στη Σιδωνία – Ψαρή Φοράδα του Δήμου Βιάννου, καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος επιβάρυναν καταλυτικά ένα Ναό που χρονολογείται πριν από 8ο αιώνα κι έχει συνδέσει το όνομά του με αναρίθμητα θαύματα, θρύλους και παραδόσεις.

Δημοτική αρχή, ο εφημέριος της περιοχής και κάτοικοι, επισκέφθηκαν την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ζήτησαν να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς οι όποιες διαδικασίες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού.

«Ακόμα και τα χόρτα που έχουν φυτρώσει στην οροφή του, φοβόμαστε να τα βγάλουμε, μήπως και φύγουν κομμάτια του» αναφέρει ενδεικτικά μιλώντας στον 98.4 ο εφημέριος πατήρ Νικόλαος Δουλγεράκης.

Μιλά για νερό που περνά στο εσωτερικό του ναού, καθώς δεν υπάρχουν υδρορροές, πέτρες εντός κι εκτός αυτού που έχουν μετατοπισθεί, ρηγματώσεις στο  σύνολο του, πόρτα που δεν μπορεί πλέον να κλείσει…

Εκφράζει παράλληλα την ευχή οι υπηρεσίες να προλάβουν πριν να είναι αργά…

Ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης αναφέρει ότι στα πρώτα βήματα σωτηρίας του μνημείου, περιλαμβάνεται μία τεχνική μελέτη για την τοποθέτηση προσωρινά ενός στεγάστρου την οποία μπορεί να χρηματοδοτήσει κι ο Δήμος εφόσον άμεσα περάσει από την Αρχαιολογία, καθώς για να δοθεί άδεια από το ΚΑΣ με τις συνολικές παρεμβάσεις θα χρειαστούν πολλοί μήνες. 

Δέσμευση του ιδίου επίσης ότι ο Δήμος θα βοηθήσει και στην αποκατάσταση του δρόμου για την πρόσβαση πιστών κι επισκεπτών προς τον Ιερό Ναό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News