Αγγέλα Δουλγεράκη

«Επιμένουν για «παραδοσιακό προϊόν απόσταξης» αντί τσικουδιάς»

Αποφασισμένοι να προασπίσουν τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγουν, τσικουδιά και τσίπουρο, αλλά και το εισόδημά τους οι αποσταγματοποιοί ανά την Ελλάδα, όπως είπε στον 98.4 ο Πρόεδρος του Συλλόγου στο Ηράκλειο Στάθης Φραγκιαδάκης, μετά τη συνάντηση που είχαν με τους Γιώργο Πιτσιλή και Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Το Σάββατο η ΓΣ των αποσταγαμτοποιών Λασιθίου στην Παχειά άμμο με τη συμμετοχή κι αυτών του Ηρακλείου.

«Η χθεσινή συνάντηση απλά δεν έβαλε την οριστική ταφόπλακα σε προϊόντα τα οποία πιέζουν να νέμονται λίγοι κι όχι όλοι εμείς. Καθυστερήσαμε το θάνατό μας. Δεν θα μείνουμε όμως με σταυρωμένα χέρια» επισημαίνει ο ίδιος.
Γιώργος Πιτσιλής και Κατερίνα Παπανάτσιου, λέει ο Στάθης Φραγκιαδάκης, επιχείρησαν να πείσουν ότι υπάρχουν σημεία που δεν γνωρίζουν για τους αποσταγματοποιούς, αν κι οι προτάσεις του κλάδου για θέματα που τους απασχολούν βρίσκονται στα συρτάρια τους.

Κατά τον ίδιο το ζήτημα της ονομασίας των προϊόντων παραμένει μεγάλο αγκάθι, καθώς η τσικουδιά θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως «παραδοσιακό προϊόν απόσταξης».

Σχόλια