Αγγέλα Δουλγεράκη

Γ. Βάλαρης: Προσεγγίσαμε με σεβασμό μία ανεπανάληπτη κωμωδία

Στο Ηράκλειο η «Νεράιδα και το Παλικάρι»

Απόψε η πρεμιέρα για τη “Νεράιδα και το Παλικάρι” στο Κινηματοθέατρο Αστόρια, καθώς οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες “ταξιδεύουν” στην Κρήτη σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Η παράσταση θα μείνει έως και τις 22 Μαρτίου, για να ταξιδεύει στις 23 και 24 του μήνα στα Χανιά και το “Mega Place”.

 «Προσεγγίσαμε και δουλέψαμε με σεβασμό την ανεπανάληπτη κωμωδία της Finos Films 50 χρόνια μετά, προσθέτοντας εκείνα τα στοιχεία που κρίναμε ώστε να την μεταφέρουμε στο σανίδι, με ηθοποιούς καταξιωμένους» είπε στον 98.4 ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης.

Πρωταγωνιστούν: οι Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Σταύρος Νικολαΐδης (ενωμοτάρχης), Σπύρος Μεριανός (ιερέας), Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ), Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός) και στον ρόλο του Βροντάκη ο Κοσμάς Ζαχάρωφ.

Φιλική συμμετοχή Πέτρος Ξεκούκης. Στον ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη είναι η Χρυσούλα Διαβάτη και στον ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Φρίγγας, Χρήστος Ιντζέογλου (χωροφύλακας) και Άρης Δελαγραμμάτικας (Μαθιός).

Στο Ηράκλειο εμφανίζεται ο κρητικός παραδοσιακός όμιλος του Θανάση Μαυρόκωστα, ενώ στα Χανιά εμφανίζεται ο παραδοσιακός Σύλλογος “Ψηλορείτης”.

Το κείμενο έχει γράψει ο Λάκης Μιχαηλίδης, ενώ τη διασκευή και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιώργος Βάλαρης. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί η Λία Ασβεστά και τα κοστούμια η Έλενα Παπανικολάου, ενώ στους φωτισμούς είναι ο Βασίλης Πλατάκης.

Φωτογράφος της παράστασης είναι ο Μάνθος Τσακιρίδης, video trailer o Φώτης Φωτόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη ο Κωνσταντίνος Φρίγγας και βοηθός παραγωγής η Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, ενώ στη διεύθυνση παραγωγής είναι η Κατερίνα Μπερδέκα.

 Τα τηλέφωνα κρατήσεων είναι 2810/242.272 και 2810/226.191. Προπώληση γίνεται στο κινηματοθέατρο “Αστόρια”, ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr, στα καταστήματα Public και στο tickets.public.gr.

 Στα Χανιά παραστάσεις θα δοθούν στις 23 και 24 Μαρτίου στον πολυχώρο “Mega Place Cinemas”, στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ. Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι 28210/57.757.

 Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της “ΚΡΗΤΗ TV”.

 

Πρωτοβουλίες Μιχελογιαννάκη για τους αποσταγματοποιούς

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου των αποσταγματοποιών, πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υφυπουργό Οικονομικών κα. Παπανάτσιου, στην οποία εξέθεσε τα προβλήματα που προκύπτουν με τη νέα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα και με απλά λόγια, αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος όσον αφορά τους αποσταγματοποιούς είναι ότι έπρεπε να είναι οι ίδιοι και αμπελουργοί – παραγωγοί οινοστάφυλων.

Πραγματοποιούσαν απόσταξη, για ατομική χρήση, για 8 24ωρα και 2 μήνες για άλλους. Όσοι ήθελαν να αποστάξουν τσικουδιά, πρώτα έπαιρναν άδεια από το τελωνείο και στη συνέχεια πήγαιναν στον αποσταγματοποιό, ο οποίος αντί χρηματικού αντιτίμου, λάμβανε ποσοστό του αποστάγματος – τσικουδιάς, το οποίο μπορούσε να πουλήσει καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Με τον νέο νόμο:

1. Το ποσοστό της τσικουδιάς που έχουν λάβει οι αποσταγματοποιοί έπρεπε να είχε πωληθεί μέχρι 18/3/2019, την ώρα που οι περισσότεροι αποσταγματοποιοί έλαβαν την ειδοποίηση στις 15/3/2019, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να την πουλήσουν.

2. Κατά την πώληση, οφείλουν να αναφέρουν στο τιμολόγιο το ονοματεπώνυμο του αποσταγματοποιού και την τιμή πώλησης, γεγονός που θεωρούν ότι προσβάλλει τα προσωπικά δεδομένα.

3. Η τσικουδιά πλέον ονομάζεται προϊόν απόσταξης, γεγονός που αφαιρεί την πολιτισμική αξία του παραδοσιακού προϊόντος.

4. Στις ταμειακές μηχανές, εκδίδονται διαφορετικοί κωδικοί για την τσικουδιά και το τσίπουρο, γεγονός που ασκεί πίεση στα δύο παραδοσιακά προϊόντα.

 

Σχόλια