Αγγέλα Δουλγεράκη

Χ.Μαμουλάκης: Το καλοκαίρι έρχεται το πάρκο ανακύκλωσης

Το πρώτο πάρκο ανακύκλωσης δρομολογείται να γίνει στο Ηράκλειο μέσα στο καλοκαίρι.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπογραφεί κι η  προγραμματική σύμβαση με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, που δίνει 0,03 ευρώ ανά συσκευασία (πλαστικό μπουκάλι, αλουμίνιο, λευκοσιδήρο, γυαλί) στους πολίτες που ανακυκλώνουν, κάτι που αποτελεί ισχυρό κίνητρο με άμεσα οφέλη και για τους ίδιους, όπως είπε στον 98.4 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης. 

Ο Δήμος Ηρακλείου θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση για την δημιουργία Πάρκου Ανακύκλωσης – Πράσινου σημείου στο Ηράκλειο, το οποίο θα περιέχει αίθουσα εκπαίδευσης για μικρά παιδιά, μηχανήματα ανακύκλωσης και ανταπόδοσης προς το πολίτη καθώς και πλήρως ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση στο Δήμο Ηρακλείου.
Αυτό θα είναι και το πρώτο από τα 7 συνολικά πράσινα σημεία που θα υλοποιηθούν στον Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων που υλοποιείται. Παράλληλα, θα ξεκινήσει και το Βιομηχανικό Πράσινο Σημείο στη θέση Μαύρος Σπήλιος στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, δίπλα από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, για την μεταφορά ογκωδών αποβλήτων από τους πολίτες όπως έπιπλα, στρώματα, κλαδοκάθαρα.
«Συνεχίζουμε και υλοποιούμε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου, ένα σχέδιο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη δημιουργία Πάρκου Ανακύκλωσης και Πράσινων Σημείων» αναφέρει ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Μέσα από γόνιμες συνεργασίες, ενισχύουμε την ανάπτυξη της μεθόδου διαλογής στην πηγή και της κυκλικής οικονομίας στον Δήμο μας, δίνοντας παράλληλα ισχυρά κίνητρα στους συμπολίτες μας για να συμμετάσχουν με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην ανακύκλωση».

 

Σχόλια