Κ. Γιαννόπουλος: Πόσα, παιδιά πεθαίνουν ψυχικά με τη σεξουαλική κακοποίηση

Απόψεις
Κ. Γιαννόπουλος: Πόσα, παιδιά πεθαίνουν ψυχικά με τη σεξουαλική κακοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, λόγω της δραματικής αύξησης των περιστατικών σε καθημερινή βάση επισημαίνει εκ νέου «Το Χαμόγελο του παιδιού». 

Μάλιστα στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε στις 28 Φεβρουαρίου, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα με τίτλο: «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών: Τα Επόμενα Βήματα για την Ολιστική Στήριξη των Παιδιών» αναδείχθηκε, πως 1 στα 6 παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής του θα υποστούν κάποια μορφή σεξουαλικής βίας, 1 στα 13 παιδιά θα υποστούν και σωματική επαφή από τους δράστες, ενώ 1 στα 30 παιδιά θα βιώσει την εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού.

Την ίδια στιγμή σε διεθνές επίπεδο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 στους 4 ενήλικες έχουν κακοποιηθεί ως παιδιά, ενώ σε ποσοστό 80% η σεξουαλική κακοποίηση προέρχεται από άτομα στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον του παιδιού, “υπεράνω κάθε υποψίας”.

Μιλώντας στον 98.4 ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού «Χαμόγελο Παιδιού» μίλησε για παιδιά που πεθαίνουν ψυχικά, παιδιά που δεν βοηθά η πολιτεία να θωρακιστούν για την προστασία τους και παιδιά θύματα που η αντιμετώπιση τους δεν συνάδει με αυτή που θα έπρεπε να έχουν ως θύματα κακοποιητικών πρακτικών.

Η προστασία των παιδιών μέσω της ενημέρωσης από το σχολείο, η βοήθεια του περιβάλλοντος και της κοινωνίας με τις αναφορές της στις αρχές για περιστατικά κακοποίησης, με την προτροπή «Τίποτα να μην μένει μυστικό» στις αναφορές της Ψυχολόγου Ειρήνης Μαρκουλάκη από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Χανιά, μέσω του 98.4.

https://www.youtube.com/watch?v=0T397SUl3Sc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News