Με πυρά και χωρίς απαντήσεις σε σοβαρά ζητήματα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Απόψεις
Με πυρά και χωρίς απαντήσεις σε σοβαρά ζητήματα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αποκεντρωμένη έσφαλε στην απόφαση της με την οποία ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου αναφορικά με τη συγχώνευση ΔΕΠΑΝΑΛ – ΔΕΠΤΑΗ, ισχυρίστηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ο Δήμος θα την προσβάλει νομικά και θα δικαιωθεί.

Πυρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάζει νομικά κενά σε δύο επίπεδα: 

α) Ως προς το περιεχόμενο, αφού η Αποκεντρωμένη καταλήγει ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι ομοειδείς και συνεπώς δεν μπορούν να συγχωνευτούν και 

β) χρειαζόταν για τη λήψη της απόφασης απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή οι μισοί των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, ήτοι 25/49, ενώ η απόφαση ελήφθη επί των παρόντων, δηλαδή με 21 θετικές ψήφους.

 Π.Ινιωτάκης: Το εσπευσμένο προκαλεί υποψίες

«Δεν φέρνεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στο τέλος της θητείας σου, τόσο σημαντικά θέματα, όπως η συγχώνευση ΔΕΠΑΝΑΛ - ΔΕΠΤΑΗ.

Προκαλεί πάντα υποψίες το εσπευσμένο.

Η σημερινή Δημοτική αρχή υπέστη ήττα τεραστίων διαστάσεων» είπε στον 98.4 ο υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό «συνΠΡΑΞΗ Δημοτών Ηρακλείου» Πέτρος Ινιωτάκης.

Η. Λυγερός: Πληρώνει την υπεροψία της η Δημοτική Αρχή

Συγχώνευση ΔΕΠΑΝΑΛ – ΔΕΠΤΑΗ οι χειρισμοί της υπόθεσης και η θέση του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ ότι τελικά θα δικαιωθούν, προβλήματα υδροδότησης στο Ηράκλειο παρά την υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη και οι επιθέσεις του Αντιδημάρχου για το Παγκρήτιο σε όποιον ασκεί κριτική με το δεδομένο ότι οι δύο πρώτοι αγώνες της Εθνικής χάθηκαν, χωρίς ο ίδιος να δίνει απάντηση, σημεία της κριτικής του Επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» και υποψήφιου Δημάρχου Ηλία Λυγερού στον 9,84.

Αναφορικά με τη Στάση του Αντιδημάρχου κου Βαρδαβά ο Ηλίας Λυγερός μίλησε για την πλέον ατυχή στιγμή  του Δημοτικού Συμβουλίου.

https://www.youtube.com/watch?v=sfsKkKoMoWA?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News