Αγγέλα Δουλγεράκη

Επίσκεψη Σ. Αραχωβίτη με πολλές «απορίες»

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη σήμερα κι αύριο Τρίτη και Τετάρτη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη για να δει από κοντά τις ζημιές στην ύπαιθρο και να συμβάλει και ο ίδιος από την πλευρά του στην όσο γίνεται πιο έγκαιρη και ουσιαστική αποζημίωση των πληγέντων. 

Σταθμοί της περιοδείας του Υπουργού που συνοδεύεται από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τα  Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. 
Αύριο Τετάρτη στις 17.00 η συνάντηση του με το παγκρήτιο συντονιστικό των Κτηνοτρόφων και μία ώρα αργότερα στις 6:00 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας στον Προφήτη Ηλία η σύσκεψη και η ομιλία του με θέμα  "τα προβλήματα και ο ρόλος των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών, όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ.

 Την απορία του, για το λόγο που το παγκρήτιο συντονιστικό των αγροτών δεν κλήθηκε στη σύσκεψη και δεν ενημερώθηκε για τα πρόγραμμα του Σταύρου Αραχωβίτη εξέφρασε στον 98.4 ο πρόεδρος του Συντονιστικού Μανόλης Ορφανουδάκης. Όπως είπε οι συμβουλάτορες του υπουργού σε τοπικό επίπεδο τον εκθέτουν, καθώς θα έπρεπε να διευκρινίσουν αν πρόκειται για έκτακτη επίσκεψη αναφορικά με τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές ή την αναμενόμενη για τα προβλήματα συνολικά των αγροτοκτηνοτρόφων. Οι πρακτικές αυτές μας θυμώνουν είπε ενδεικτικά.


Ακολουθεί 2η επίσκεψη στο επόμενο δεκαήμερα στο νησί, λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας Γιώργος Τσιφετάκης , σύμφωνα με την ενημέρωση ανεπίσημα στελεχών του Υπουργείου.

 
Τα σοβαρά προβλήματα του παραγωγικού κόσμου καταγράφει στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου της Κουντούρας Γιλωργος Χαλκιάς. Σκληρή πραγματικότητα η φράση του: «Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τις ζημιές παραγωγοί και κτηνοτρόφοι. Ακόμα και σήμερα δεν μπορούμε να πάμε στις καλλιέργειες μας. Το αγροτικό οδικό δίκτυο είναι αδιάβατο».

 

Σχόλια