Επιστολή στον υπουργό παιδείας η Πολιτική Προστασία να είναι μάθημα στα σχολεία

Απόψεις
Επιστολή στον υπουργό παιδείας η Πολιτική Προστασία να είναι μάθημα στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη να υπάρξει μάθημα πολιτικής προστασίας στα σχολεία επισημαίνουν οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών ημερίδων για εκπαιδευτικούς που έγιναν σε όλη την Κρήτη.

Όπως τονίζουν πρόκειται για ένα ομόθυμο αίτημα, που τυγχάνει ανταπόκρισης στην εκπαιδευτική κοινότητα και για το λόγο αυτό σχεδιάζουν να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Η επιστολή με το αίτημα των αντιπεριφερειαρχών αναμένεται να αποσταλεί στο Υπουργείο την ερχόμενη εβδομάδα, όπως είπε στον 98.4 ο Γιάννης Λεονταράκης.

Στις καταγραφές του από τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία, η δίψα των εκπαιδευτικών να μάθουν τα στοιχεία σχεδιασμού διαχείρισης μιας κρίσης παράλληλα με την αγωνία τους για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Στους 95.000 οι μαθητές στο νησί, στα 965 τα σχολεία.

Στις ημερίδες μετείχαν: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ερυθρός Σταυρός, Εκπρόσωποι του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού, Αντιπερειφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News