Οι κόκκινες γραμμές των κόκκινων δανείων από τους παραγωγικούς φορείς στον 98.4

Απόψεις
Οι κόκκινες γραμμές των κόκκινων δανείων από τους παραγωγικούς φορείς στον 98.4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό τον Αλέξη Τσίπρα η σύσκεψη για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό και τα κόκκινα δάνεια, χθες. 

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουν οι συζητήσεις ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στις αναθεωρημένες προτάσεις της κυβέρνησης φέρεται να γίνεται λόγος για όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας στα 120.000 ευρώ (από 200.00 ευρώ) και ετήσιο εισόδημα του δανειζόμενου στα 20.000 ευρώ. 

Άλλη πρόταση είναι η επιδότηση κατά 1/3 της μηνιαίας δόσης, ενώ ενδέχεται να ενταχθούν στη ρύθμιση και έμποροι που έχουν υποθηκευμένο ακίνητό τους για επιχειρηματικά δάνεια με διευκολύνσεις όπως κούρεμα ή επιμήκυνση δανείου. 

Την ίδια ώρα σε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας και Ευρώπη επικρατεί δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές προτάσεις, καθώς, όπως επισημαίνεται, ενισχύεται έτσι η "κουλτούρα των κακοπληρωτών" και όχι το τραπεζικό σύστημα.

Σε στάση αναμονής οι παραγωγικοί φορείς στο Ηράκλειο, μιλούν στον 98.4 για τις κόκκινες γραμμές των κόκκινων δανείων, απορρίπτουν τα περί κακοπληρωτών, επισημαίνουν ότι οι πλειστηριασμοί αλλάζουν τα περιουσιακά δεδομένα δεκάδων νοικοκυριών κι επιχειρήσεων κι ότι αν δεν αντιμετωπιστεί το Δημόσιο Χρέος οποιαδήποτε πρόνοια, του όποιου νόμου δεν θα μπορεί να αλλάξει τα δυσμενή δεδομένα της αγοράς.

Δημήτρης Χριστοφοράκης και Μανόλης Κουμαντάκης, Πρόεδροι των Φοροτεχνικών και του Εμπορικού Συλλόγου, αντίστοιχα, διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους τα περί Ανάπτυξης που όλοι αναμένουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News