Αγγέλα Δουλγεράκη

Γρ. Ροκαδάκης: Την ευθύνη έλλειψης αντιγριπικών εμβολίων έχει το Υπουργείο Υγείας

46χρονος που αντιμετώπιζε σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία είχαν επιβαρύνει την υγεία του, είναι το 4ο θύμα του ιού Η1Ν1 στην Κρήτη .

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Χανίων Νίκη Μπαρδάτσου, o 46χρονος έπασχε από νοσογόνο παχυσαρκία, καρδιακή ανεπάρκεια και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Στους 40 οι νεκροί στη χώρα, ανάμεσα τους και δύο παιδιά, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. 
65 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά κι έλλειψη κρεβατιών στις ΜΕΘ, είναι αυτό που επισημαίνει στον 9.84 το μέλος της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ Γρηγόρης Ροκαδάκης.

Δυσεύρετα και τα αντιγριπικά εμβόλια όπως επισημαίνουν πολίτες. Για μία πραγματικότητα την ευθύνη της οποίας έχει το Υπουργείο Υγείας κάνει λόγο ο κος Ροκαδάκης, δυσκολίες στην παραγγελία καθώς οι περισσότερες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον Η1Ν1, αν και σήμερα βρισκόμαστε στην αναμονή για την παραλαβή 50.000 εμβολίων.

Τέσσερα είναι τα βασικά μέτρα πρόληψης από τον ιό της νέας γρίπης, ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως και για τους εργαζόμενους σε χώρους παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΗ:
1. Τήρηση των κανόνων της Υγιεινής των Χεριών.
2. Τήρηση των βασικών αρχών υγιεινής, βήχας και φτέρνισμα στο μανίκι ή το μαντίλι. 
3. Εμβολιασμός έναντι της εποχικής γρίπης για τον πληθυσμό που ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
4. Έγκαιρη λήψη κατάλληλης προφυλακτικής αγωγής κυρίως σε άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σχόλια