Η Ζ. Σαριδάκη – Ζώρα στον 98.4 για το Δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία»

Απόψεις
Η Ζ. Σαριδάκη – Ζώρα στον 98.4 για το Δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωματικά σεμινάρια για τον καρκίνο την Κυριακή στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της ημερίδας «Ζην και Ευζην»

Συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου, 10:30 πμ στο  Ξενοδοχείο Ibis Hotel το δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία», που αποτελείται από γυναίκες ογκολόγους - και όχι μόνο - διοργανώνει ημερίδα, με τίτλο «Ζην και Ευζην»: Ενημέρωση και βιωματικά σεμινάρια διατροφής, άσκησης και διαχείρισης άγχους για ασθενείς με καρκίνο, τις οικογένειές τους, τους φίλους τους και τους φροντιστές τους. 

Όπως είπε η  Ζένια Σαριδάκη - Ζώρα, MD PhD, Παθολόγος Ογκολόγος κι Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος "Ασκληπιός", στον 98.4 η ημερίδα εκτός από ενδιαφέρουσες ομιλίες - θα περιλαμβάνει και τρία σεμινάρια για την πρόληψη του καρκίνου, τη θεραπεία και την αποθεραπεία των ασθενών με καρκίνο με την είσοδο να είναι ελεύθερη για όλους μας.

Τα σεμινάρια είναι τα εξής: Η σημασία της διατροφής. Τσι κονγκ: Η ευγενική άσκηση για το σώμα και την ψυχή. Η σημασία της ψυχικής ενδυνάμωσης και της διαχείρισης του άγχους.

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» είναι ένα δυναμικό δίκτυο γυναικών που ασχολούνται με την Ογκολογία, με διττό σκοπό:

Από τη μια την προώθηση του διαλόγου για ευκαιρίες, λύσεις, απαντήσεις σε κοινά προβλήματα, ένας χώρος έκφρασης και υποστήριξης των γυναικών ογκολόγων, αλλά κυρίως ένα πρωτοπόρο δυναμικό δίκτυο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς με επίκεντρο τη γυναίκα – ασθενή με καρκίνο.

Μέσω του δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία», η γυναίκα ασθενής με καρκίνο θα βρει την στήριξη, την κατανόηση, την ενημέρωση που χρειάζεται αλλά και την ουσιαστική αρωγή του επιστήμονα σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την υγεία της.

Βασικός στόχος μας είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης καθώς και η ενημέρωση ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.

Στους σκοπούς του δικτύου είναι η δημιουργία ενός «μόνιμου ταμείου» για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων ασθενών με την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και την άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News