Α. Μαρκάκης: Οι ενστάσεις των εξεταστών στο νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια

Απόψεις
Α. Μαρκάκης: Οι ενστάσεις των εξεταστών στο νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε εκ νέου στη Βουλή

Τα σημεία κόκκινες γραμμές που χρίζουν επανεξέτασης

Για νομοσχέδιο που ελλοχεύει κινδύνους μιλά στον 98.4 ο Αντώνης Μαρκάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου.

Στα σημεία που στέκονται οι εξεταστές: «Η απουσία του εκπαιδευτή από το αυτοκίνητο, ο κίνδυνος ατυχήματος και η ασφαλιστική κάλυψη τους, ο τρόπος επανεξέτασης των 74χρονων που θα πρέπει να ακολουθούν την ιατρική οδό, μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το δικό τους έργο επισημαίνουν ότι αυτό δεν είναι μέσα στις δικές τους αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, που παράλληλα με την υποστελέχωση  των Υπηρεσιών μεταφορών δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα καθώς αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των πρακτικών εξετάσεων εντός κανονικού ωραρίου και μάλιστα με υπαλλήλους οι οποίοι θα ασκούν το έργο αυτό κατ’ αποκλειστικότητα.

«Είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτο, ένα δικαίωμα υπαλλήλου να μετατρέπεται σε κύριο καθήκον και μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα επειδή ο υπάλληλος αυτός υπηρετεί στη Δ/νση Μεταφορών & Επικ/νιων της Περιφερειακής Ενότητας και χωρίς να του δίνεται το δικαίωμα επιλογής» αναφέρουν ενδεικτικά σε ανακοίνωσή τους.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών αλλά χωρίς να περιλαμβάνει πραγματικές πρόνοιες για την οδική ασφάλεια όπως επισημαίνουν Εκπαιδευτές κι εξεταστές.

Στους δρόμους της Αθήνας από σήμερα οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών . Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις σταμάτησαν αρχές Οκτωβρίου. 

70.000 οι υποψήφιοι οδηγοί στις λίστες αναμονής σε όλη την Ελλάδα. 4.000 οι σχολές οδηγών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News