Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Παπαδακάκη: Μας απασχολούν οι διαστάσεις της κακοποίησης – παραμέλησης παιδιών

Στόχος μας τα παιδιά να μείνουν στην οικογένεια βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης του. Εξαιρούνται οι ακραίες περιπτώσεις κακοποίησης.

Η αντιμετώπιση-διαχείριση  της κακοποίησης – παραμέλησης παιδιών, αντικείμενο των σεμιναρίων που διοργανώνουν το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου.
Απευθύνονται πρωτίστως σε κοινωνικούς λειτουργούς και άλλα στελέχη δομών κοινωνικής πρόνοιας και έχουν σκοπό την επικαιροποίηση των γνώσεών τους σχετικά με την εκτέλεση εισαγγελικών παραγγελιών για παιδική κακοποίηση / παραμέληση. 
Επιδιώκουν να ενισχύσουν τους επαγγελματίες και να τους καταστήσουν επαρκείς και αποτελεσματικούς στην έγκαιρη αναγνώριση και εκτίμηση της κακοποίησης/παραμέλησης, στην ορθολογική λήψη απόφασης βάσει ενδείξεων, στην κατάλληλη επιλογή ενεργειών βάση νομοθεσίας και στη συντονισμένη διεπιστημονική και διατμηματική διαχείριση των περιπτώσεων.

Το σεμινάριο συντόνισαν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Αθανάσιος Γαλήνας και η Εισαγγελέας Ανηλίκων Ηρακλείου κ. Λευκοθέα Τερζητάνου. 
Συμμετείχαν σε αυτό περισσότεροι από 80 επαγγελματίες, στελέχη Κοινωνικών Υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Περιφέρεια Κρήτης, Προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι”, δομών παιδικής προστασίας, νοσοκομείων, μονάδων ψυχικής υγείας, μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δομών Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής, κ.α. 

Μιλώντας στον 98.4 η Επίκουρη Καθηγήτρια, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μαρία Παπαδακάκη αναφέρθηκε στις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο, αλλά και στο φόβο, σε πολλές περιπτώσεις, που ακόμα και σήμερα διακατέχει τους παραπάνω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια