Το «χαλασμένο τηλέφωνο», ο τρόμος γονιών κι η ασυνεννοησία…

Απόψεις
Το «χαλασμένο τηλέφωνο», ο τρόμος γονιών κι η ασυνεννοησία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους μαθητές ανατέθηκε ο ρόλος του Σέρλοκ Χoλμς.

Τις τελευταίες ημέρες, σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, γονείς μαθητών κι εκπαιδευτικοί, συμβούλευαν σε όλους τους τόνους, μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην περιοχή τους, να είναι προσεκτικοί.

Τους είπαν πως δύο άτομα που επιβαίνουν σε αυτοκίνητο λευκού χρώματος τα πλησιάζει, τα προσφωνούν με τα μικρά τους ονόματα, δείχνουν να ξέρουν περισσότερα στοιχεία γιαυτούς και τους συστήνονται ως εκπαιδευτικοί ή ιδιοκτήτες  φροντιστηρίου σχολικής μελέτης.  Φέρονται δε οι παραπάνω να τους δίνουν κάποιο «στικάκι», ενδεχόμενα διαφημιστικό, με λογισμικό που μπορεί να περάσει ιούς στο δικό τους υπολογιστή και να συλλέξει πληροφορίες που αφορούν τα στοιχεία των οικογενειών τους… (Τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία ενημέρωσης σε σχολείο της Δ/θμιας κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής, με την προτροπή εάν βρεθούν μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους να καταγράψουν με κάποιο τρόπο τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που μετακινούνται, χωρίς ωστόσο να γίνουν αντιληπτοί για την ασφάλεια τους).

Όλα ξεκίνησαν βέβαια όταν στο FB «σχολείου» της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, αναρτήθηκε από γονιό το εξής:

 «ΠΡΟΣΟΧΗ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΜΑΘΑ....Κυκλοφορεί στην ευρύτερη περιοχή Γουβών και στα γύρω χωριά ένα άσπρο Ι.Χ. μικρό αμάξι με 2 άνδρες περίπου 60 και 45 ετων, γνωρίζουν τα ονόματα των παιδιών της οικογένειας και λένε ότι είναι από φροντιστήριο εκπαίδευσης σχολικών μαθημάτων. Έχει ενημερωθεί η αστυνομία. Οποιος αντιληφθεί κάτι ας το αναφέρει».

 Ακολουθούν τα σχόλια:

…. Μόλις ενημερώθηκα από γονέα ότι πήγαν χτες στις 4 το απόγευμα σπίτι του στις Κάτω Γούβες.Ηταν άντρας γύρω στα 60 με μουσακι και όντως ήξερε το όνομα επώνυμο του γιου του...ΠΡΟΣΟΧΗ...

 ….. Και τη περιμένει ή ελληνική αστυνομία για να κάνει κάτι? πρώτα να αρπάξουν παιδί? ας κάνει περιπολίες έξω από το σχολείο των παιδιών μας και στης γύρο περιοχές.

 …. Αν μπορεί κάποιος ας μας ενημερώσει αν και τι πρέπει να κάνουμε...

 Για μέρες η ανάρτηση έκανε το γύρο των κινητών τηλεφώνων των αναστατωμένων γονέων. Κάποιοι είπαν επίσης ότι η Αστυνομία γνώριζε κι ότι οι έλεγχοι θα έπρεπε να είναι αυξημένοι.

Μόνο που η τελευταία γνώριζε μόνο για ένα στικάκι που κυκλοφορεί ως διαφημιστικό ή κάτι τέτοιο και τίποτα άλλο, επίσημη καταγγελία δεν υπήρξε και οι έρευνες μάλλον δεν μπορούσαν να γίνουν χωρίς αντικείμενο.

 Οι πιο υποψιασμένοι τελικά έφθασαν μέχρι εμάς καθώς επίσημη ενημέρωση δεν γινόταν, το χαλασμένο τηλέφωνο «μετέφερε» … ότι μπορούσε και τα παιδιά ήταν διπλά εκτεθειμένα, καθώς κάποιοι διέθεταν τα ακριβή στοιχεία τους και κάποιοι άλλοι τα προέτρεπαν να βγάλουν μόνα τους το φίδι από την τρύπα αντί να ζητήσουν τη συνδρομή της αρμόδιας Αστυνομικής Διεύθυνσης.

 Ως ήταν αυτονόητο ξεκινήσαμε πρώτα από κει που έπρεπε για να φθάσουμε και στο σχολείο. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, επικοινωνούσε με τα κατά τόπους τμήματά της προκειμένου να βρει άκρη, η δε Διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου με αργά ανακλαστικά και μετά την παρέμβασή μας, πήγε στην Αστυνομία κι ακολούθως στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Η Διεύθυνση του Σχολείου φέρεται επίσης να συνάντησε αυτούς τους δύο ανθρώπους, κάπου σε κάποια επίσκεψη των τελευταίων σε σπίτι της περιοχής, μόλις ενημερώθηκε,  μάλλον είχε και διαπληκτισμό μαζί τους αλλά δεν ενημέρωσε τους Διευθυντές των άλλων σχολείων για το τι συνέβαινε όπως επίσης και τους γονείς προκειμένου το λευκό αυτοκίνητο να μην είναι πρώτο θέμα στην πρωινή προσευχή και φόβος των γονιών.

 Από τη Διεύθυνση του σχολείου μάθαμε ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι που επιβαίνουν στο λευκό αυτοκίνητο, είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, πουλούν λάπτοπ και ηλεκτρονικές τσουκάλες και κυκλοφορούν στις γειτονιές με καταλόγους ονομάτων των παιδιών τους οποίους επιδεικνύουν λέγοντας ότι τους προμηθεύτηκαν από το σχολείο.

 Στο σημείο αυτό προκύπτει και η λανθασμένη διαχείριση του όλου θέματος που προκάλεσε το φόβο και τις αμφιβολίες.

 Ερωτήματα: Πως οι κατάλογοι βρέθηκαν στα χέρια τους αφού η Διεύθυνση δεν τους έδωσε, ποιος άλλος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά, γιατί άφηναν τις ημέρες να περνούν με τη φημολογία να οργιάζει, γιατί εφόσον υπήρξε συνάντηση μαζί τους και διαπληκτισμός δεν ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι όπως κι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, πως φτάσαμε στο σημείο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας να προτρέπουμε τα παιδιά σε ρόλο Σέρλοκς Χόλμς;

 Με τη σκέψη, ως εκ τούτου, στο μύθο του βοσκού που δεν έγινε πιστευτός όταν υπήρξε πραγματική ανάγκη για να προφυλάξει το κοπάδι του, διερωτώνται πολλοί γονείς γιατί δεν έκαναν αυτό που έπρεπε από την αρχή και γιατί αναλαμβάνουν την ευθύνη ασφάλειας των μαθητών με αυτό τον τρόπο: αναρτήσεις , ενημερώσεις στην πρωινή προσευχή, αντί του ορθού: ενημέρωση των Συλλόγων επίσημα και καταγγελία στην Αστυνομία για την παρέμβασή της;

 Η απάντηση έχει πολλές παραμέτρους, όπως άλλωστε κι  η ευθύνη ασφάλειας των παιδιών, προσθέτουν οι ίδιοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News